Šílené, ale mnohdy dokonalé japonské vynálezy. Většinu z nich bychom však nevyužili

Šílené, ale mnohdy dokonalé japonské vynálezy. Většinu z nich bychom však nevyužili

Foto: natanaelginting / Depositphotos

Publikováno:
4 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Japonsko, země vycházejícího Slunce. Toto označení vzniklo v Číně, neboť Japonsko leží východně od Číny. Také je to země velkých možností a kreativních lidí. Některé vynálezy jsou ale vskutku bizarní. Na několik z nich se nyní podíváme.

Ne příliš potřebné vynálezy

Napřed se podíváme na ty vymoženosti, které se v Japonsku daly či stále dají sehnat. Jakkoli mohou být populární, z pohledu naší kultury jde o naprosté zbytečnosti, bez nichž se dokážeme obejít. A co tak výjimečného se vynalezlo?

  • Podložka pro bradu se stojanem. Byli jste někdy tak unavení, že vám přišlo jako skvělý nápad si schrupnout v městské hromadné dopravě a riskovat přejetí vaší cílové zastávky? Nám také ne, ovšem Japonci mají jiný názor. A když si nemají kam sednout, přijde jim vhod tato vymoženost.

  • Rolovací kapesníčky na hlavě. Když nemáte kapsu, můžete si sáhnout nad hlavu a vytáhnout si kapesníček odsud.

  • Deštník, který vám ušetří výdaje za vodu. Nejenže si nedokážeme představit, jak nás obrácený klobouk deštníku dokáže ochránit před deštěm, ale navíc si drobnou procházkou můžete nasbírat několik litrů vody. Vhodné pouze pro lidi, kteří udrží nějakou tu hmotnost v jedné ruce.

  • Pantofle s rukojetí. Štítíte-li se hmyzu natolik, že i zabití vaší pantoflí ve vás vyvolává pocit blízkého kontaktu, proč si nekoupit pantofli na tyči, která udrží určitou vzdálenost?

  • Kartáček na zuby, navléká se na prst. Navlékněte si svůj vlastní kartáček na zuby, abyste si konečně mohli začít čistit zuby vlastním prstem, aby samotné čištění bylo velmi efektivní.

  • Brýle proti slzení při krájení cibule. Zní to jako skvělý nápad, ovšem tyto brýle mají místo sklíček dva větráčky. Neplačte kvůli cibuli, plačte kvůli studenému vzduchu, kterému své oči vystavíte.

  • Speciální polštáře. Cítíte-li se osamělí a nemáte nikoho, vedle koho byste usnuli, tyto vynálezy jsou určeny speciálně pro vás. K dispozici v dámském i pánském provedení, můžete si vybrat mezi umělým dámským klínem či napodobeninou mužského trupu, k němuž je přimontována ruka, na kterou si můžete položit hlavu.

  • Polštářek k televizi absorbující zvuk. Už vás unavuje, když se chcete dívat na televizi vleže, ale na jedno ucho téměř neslyšíte? Tento polštářek váš problém vyřeší za vás.

  • Klíčenka s bublinkami. Jste-li závislí na praskání bublin nacházejících se na speciálních fóliích používaných na zabalení křehčích předmětů, můžete si zakoupit klíčenku s bublinkami, které vám rozhodně nikdy nedojdou.

Vynálezy, které bychom mohli upotřebit také my (přestože nám přijdou divné)

Abychom Japonsku nezazlívali jeho kreativitu, podíváme se na vynálezy skutečně inspirativní. Uznejte sami, zda byste si něco takového pořídili i vy.

Lednička pro lenochy

Ačkoli Japonci jsou velmi pracovití lidé a častokrát pracují přesčas, aby udělali na své nadřízené i celou společnost velký dojem, nikdo netvrdí, že u sebe doma uklízejí po celý svůj volný čas. Také oni si rádi zalenoší. Jediný problém byla lednička, která stála na místě. A tak přišel nápad na ledničku, která přijde doslova na zavolání.

Již nemusíte vstávat z postele, když máte na něco chuť. Lednička přijde sama a vy se můžete obsloužit. Že to již je splněný sen?

Tato lednička vám řekne, jak jsou na tom potraviny a nápoje, které jsou uvnitř ní, a můžete ji použít jako hospodyni, které podáte špinavé nádobí a ona se o něj postará.

Reklama

Selfie tyč s mikrofonem

Jste-li velcí příznivci natáčení videí o sobě samých, tento vynález se vám bude hodit. Japonci totiž rádi zpívají a nahrávají se u toho. Je-li to váš šálek kávy, nejspíše byste doma toto chtěli mít. Pro nás obyčejné lidi, kteří disponují jen malým pěveckým talentem, to ale není nic extra.

Toaleta doplněná o umyvadlo

Chcete-li vydělat peníze, stačí být jen trochu kreativní a spojit dvě užitečné věci. Výsledek určitě překvapí, ale také najde své využití. Máte-li málo místa v koupelně, proč si nekoupit záchod, který má nahoře kohoutek a odtok?

Dětské oblečky, které vám vyčistí podlahu

Přijde vám jako skvělý nápad obléci své batole do oblečku s kusy mopu a nechat ho lézt po zemi? Rozhodnutí je na vás, je to však velmi podivná myšlenka.

Reklama
Reklama