Lochnesská příšera není jediným bájným zvířetem, podívejte se na další z nich

Lochnesská příšera není jediným bájným zvířetem, podívejte se na další z nich

Foto: AI - umělá inteligence

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Ačkoli svět obýváme a studujeme pěknou řádku staletí, stále neznáme všechny živočišné druhy. O podmořském světě to platí dvojnásob. Proto vznikají legendy o neznámých zvířatech, o kterých lidé přísahají, že viděli na vlastní oči.

Cadborosaurus (Caddy)

Jedná se o mořského hada s koňskou hlavou a dlouhým krkem, za nímž se nachází mnoho hrbů. Má jeden pár předních ploutví a zadní ploutve buď malé, nebo velké s blánami tvořící vějíř nebo také ocasní ploutev (jednotlivé verze různých občanů se v tomto rozcházejí). Je populární v oblasti tichomořského pobřeží Severní Ameriky. Pojmenován je podle zátoky Cadboro Bay, která se nachází v Britské Kolumbii.

Bylo zjištěno, že očití svědci si toto bájné zvíře spletli s již existujícími živočišnými druhy. Například dva policisté v roce 1943 viděli příšeru Caddy a přísahali, že viděli velkého mořského hada, který měl koňskou hlavu. Nicméně vzápětí se ukázalo, že se jedná o šest jedinců lachtanů býčích. Jak totiž plavali, vytvářeli podivné pohyblivé těleso, které připomínalo Cadloborosaura.

Nalezení rozkládajícího se žraloka, který podle odborníků do značné míry připomíná plesiosaura, zmátlo celou veřejnost. Podobalo se obrovskému hadovi s koňskou hlavou.

Podobný had, Champ, též s koňskou hlavou a obří délkou, je spíše záležitost celosvětová a spadá do státu New York.

Podivné velryby a ještě podivnější delfíni

Velrybí kryptidi se stali velkou senzací, jelikož o nichž padalo hodně zmínek od lovců velryb.

Reklama

Velryba Giglioliho, nejznámnější velrybí kryptid, byla pojmenována po svém pozorovateli. Prý má dvě hřbetní ploutve jako jediný druh velryby. Ten velrybu pozoroval přes čtvrt hodiny, neboť ji nemohl sestřelit, protože plavala příliš blízko lodi. Prý byla skoro dvacet metrů dlouhá, přičemž hřbetní ploutve byly od sebe vzdáleny dva metry. Také měla dvě dlouhé srpovitě zahnuté ploutve, kdežto záhyby na krku zcela chyběly. Její existence je zpochybňována, neboť ji nikdo jiný neviděl, ale sám velrybář se přiklání verzi, že šlo o genetickou mutaci klasické velryby.

Další raritou je delfín nosorožčí. Na hlavě, u čumáku, má hřbetní ploutev, která budí dojem, že delfín je zkřížen s nosorožcem. Přitom tato ploutev prý nemusí být přímo na hlavě, může být i tam, kde je umístěn krk. Ačkoli někteří delfíni se skutečně našli s touto mutací, žádný neměl hřbetní ploutev na hlavě.

Zhruba takto by mohl vypadat delfín nosorožčí.
Takto by možná mohl vypadat delfín nosorožčí | Zdroj: AI - umělá inteligence

Issie z japonského jezera Ikeda

Nyní zaměříme do Japonska. Jezero Ikeda, japonsky nazývané Ikeda-ko, se nachází na ostrově Kjúšú. Má dvě zajímavosti, zaprvé je to největší jezero ostrova Kjúšú a zadruhé v něm údajně byla spatřena nestvůra Issie (v japonštině se vyslovuje i-ší). Bylo po ní vyhlášeno pátrání, ovšem našel se pouze pakomár a velké množství úhořů.

Issie je popisována jako ještěří příšera a je téměř totožná s Lochnesskou příšerou. Dříve to byla sněhově bílá klisna, která žila u jezera společně se svým hříbětem. Jednoho dne bylo hříbě uneseno samurajem a vydala se hříbě hledat, ale zpanikařila a skočila do jezera. Prý se často vynořuje nad hladinu a hledá své ztracené mládě.

Lidé, kteří Issie údajně viděli, ji popisují se dvěma hrby 5 metrů dlouhými a s černým zbarvením.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama