Yetti v jiné podobě: Přečtěte si, jací humanoidi straší jednotlivé národy

Yetti v jiné podobě: Přečtěte si, jací humanoidi straší jednotlivé národy

Foto: ratpack2 / Depositphotos

Publikováno:
4 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Ačkoli Yetti je spíše záležitost Himalájí a Bigfoot Spojených států, existují i jiní humanoidi, jejichž existence dosud nebyla prokázána. Jaká zvířata to jsou a jaké pověsti se o nich tradují?

Alma – Mongolsko, Turecko, Kurdy a Kavkaz

Jinak zvaný Almas či Almast je humanoidní bytost, o níž se věří, že obývá Kavkaz, střední Asii a pohoří Altai v západním Mongolsku. Jméno podle všeho není vhodné překládat do jiných světových jazyků a odkazuje na hory, popřípadě na monstrum. Někteří lidé však chodí a Almu uctívají jako boha. Dokonce mu nosí své oběti.

A jak vlastně Alma vypadá? Má plochý obličej, stejně jako běžný člověk žijící v této oblasti, a chodí po dvou, ačkoli je pokryt hustou černou srstí. Na jeho chodidlech můžeme spatřit nelidské drápy. Kde se objeví, tam se lidé stěhují pryč, neboť je nesmírně silný a děsivý a i lovci z něho mají strach.

Jistý sovětský vědec přišel s domněnkou, že se jedná o přeživší potomky neandrtálců. Výpravná skupina roku 1992 posbírala vzorky chlupů, nicméně věda pokročila a v roce 2014 bylo zjištěno, že vzorky patří různým zvířatům, včetně koní a medvědům hnědým.

Barmanou – Pákistán

Též Barmanu či Baddmanus je primát vyskytující se na území severního Pákistánu. Místní lidé, kteří žijí v horách, nahlásili, že zpozorovali lidoopa, kterého nikdy dříve neviděli. Podle oblasti svého výskytu by se mohl střetnou s Yettim i se zvířetem Alma za předpokladu, že by tito tři lidoopi skutečně existovali – až tak daleko může jeho teritorium sahat.

Barmanou je primát, který se zaměřuje na únos a zneužívání lidských žen za účelem páření. Je vnímán spíše jako člověk, přestože má jak lidské, tak opičí rysy. Nosí zvířecí kůži na zádech a na hlavě jakožto jisté primitivní oblečení.

Reklama

Tento lidoop měl svého fanouška, zoologa španělského původu žijícího ve Francii. Ten se vydal do Pákistánu, aby ho objevil. Dokonce o něm napsal článek. Poté se zaměřil na prozkoumání možná neexistujícího zvířete, ale v roce 2002 byl zavražděn v Afghánistánu, čímž skončila jeho životní cesta. Zjistil pouze to, že v této oblasti mohou žít neandrtálci a že se svým společníkem v noci slyšeli zvláštní zvuky, které mohou přiřadit domlouvání primitivních lidí.

Hibagon – Japonsko

Podíváme se do Hirošimy, města mezinárodně uznávaného jako symbol světového míru (alespoň tak toto město vnímají sami Japonci). Hibagon byl prý spatřen v bezprostředním okolí hory Hiba, která se nachází v této prefektuře.

Je nemožné ho nezahlédnout. Černé tělo, bílé ruce a silné bílé nohy, stavbou těla připomíná gorilu a je trochu menší než Yetti. Jeho tělo je pokryto štětinami podobnými prasečím, jeho oči svítí a má dlouhý nos.

Existuje množství teorií, některých bláznivých, které vysvětlují jeho původ. Může se jednat o gorilu, někoho na způsob Tarzana, dezertéra, který pracoval jako japonský kuchař, či mutanta, který zmutoval po jaderném útoku na Hirošimu.

Japonští skauti přísahají, že našli obří stopy, a jsou přesvědčeni, že patří humanoidovi Hibagon.

Hibagona si můžete lehce splést s přerostlou gorilou.
Hibagona si můžete lehce splést s přerostlou gorilou | Zdroj: AI - umělá inteligenec

Yeren – Čína

Vyslovováno Jeren s R přecházejícím částečně nebo zcela do L či do Ž (podle dialektu jednotlivých čínských oblastí), znamená v mandarínštině divoký muž (doslova divoká osoba) a obývá lesy provincie Ču-pej. Jako ostatní verze Yettiho, také Yeren je velmi chlupatý. Má černé či červenočerné chlupy. Lidské civilizaci se vyhýbá, zavítá tam pouze kvůli potravě či lidským ženám (podobně jako japonský Hibagon). Zástupci tohoto druhu jsou strašlivě silní, rychlí a žijí v jeskyních. Mají velmi odlišný způsob myšlení od nás, lidí. Našly se jeho chlupy, později byly identifikovány jako medvědí a opičí.

Podle jedné básničky, která v Číně existuje již dlouhá tisíciletí, má lidskou řeč, ale zní jako pták, a napití se z jeho krve propůjčuje duchovní, ne-li šamanské schopnosti. Prý budeme schopni vidět duchy. V této básni je tvor neidentifikovaný, avšak je zde označen jako feifei, což mandarínsky znamená pavián. Prý nemá kolena a jeho krev obarvuje věci dofialova. Nicméně již se nepíše, zda Yeren opravdu má fialovou krev.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama