Test osobnosti: Budete překvapeni, jak vás volba stromu odhalí. Strom, který si vyberete, prozradí, jací jste

Test osobnosti: Budete překvapeni, jak vás volba stromu odhalí. Strom, který si vyberete, prozradí, jací jste

Foto: Shutterstock

Publikováno:
více než 5 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Někteří z vás vyhledávají společnost a cítí se v ní dobře, jiní se zase rádi vydají do přírody nebo si sednou na klidné místo s knížkou v ruce. Přiblížit si svoji typologii osobnosti můžete i s testem s obrázky stromů. Volba obrázku napoví víc.

Každý z vás je individualitou

Někteří z vás vyhledávají společnost a cítí se v ní dobře, jiní se zase rádi vydají do přírody nebo si sednou na klidné místo s knížkou v ruce. Přiblížit si svoji typologii osobnosti můžete i s testem s obrázky stromů. Volba obrázku napoví víc.

Extroverti

Extroverti jsou společenští, rádi mluví, často nejdřív mluví a pak teprve přemýšlejí o smyslu vyřčeného. Je těžké přerušit jejich proud řeči, ale pro extroverty to žádný problém není. Zvlášť, pokud mají dojem, že přemýšlíte příliš dlouho. Když mají pocit, že vědí obsah vaší výpovědi, dokončí směle myšlenku za vás. Extroverty přitahují různé společenské akce. Organizační stránku firemních večírků či narozeninových oslav si rádi vezmou sami na starost. Co se týče způsobu práce, pracují rádi ve skupině, protože jim vyhovuje probírat své názory s ostatními. Je však potřeba vytyčit si prostor pro sdílení názoru všech členů skupiny, což může být někdo dost obtížné.

Introverti

Introverti se cítí dobře o samotě nebo se rádi věnují klidným činnostem. Své podněty a zážitky z aktivního dne musí nejprve sami v sobě zpracovat. Rádi přemýšlejí o hlubším smyslu událostí. Své potřeby s jinými mohou sdílet až po fázi svého zpracování. Na otázku vám odpoví po delším uvažování. Chtějí odpovědět stručně, jasně a logicky. Pokud se introvert odhodlá vstoupit do diskuse, má už myšlenku dobře zpracovanou a často je obsahově přínosná. Zúčastní-li se introverti nějaké společenské akce, rozhodně je nehledejte mezi „hvězdami večírků“. Jestli se vám podaří zapříst s introvertem rozhovor, můžete být příjemně překvapeni jejich filozofickým uvažováním.

Stromy kolem nás

Stromy nás obklopují jak v lese, tak v dlouhých alejích nebo ovocných sadech. Ať už je strom listnatý, jehličnatý nebo ovocný, vyvolává v každém z nás příjemný pocit. Cítíme z něj důstojnost, odolnost a především život.

Přibližte se sami sobě pomocí volby obrázku stromu

Na následujícím testu je zobrazeno šest různých stromů. Dívejte se po dobu jedné minuty na obrázek a vyberte si strom, který je vám nebližší.

Strom na obrázku číslo 1

Máte rádi kontrasty. Kombinujete s radostí černou s bílou, zelenou s červenou a hnědou se žlutou. Jasná pravidla a přímé pokyny vám usnadňují plnění pracovních úkolů. Ve vyjednávání jste přímí a nekompromisní. Ostatní vás vidí jako šikovné nadřízené a zdatné manažery. Stejně jako sami máte rádi řád, požadujete jeho dodržování i po svých podřízených. I když jste laděním spíše introvert, na obchodních jednáních záříte. Své spolupracovníky dokážete pochválit i pokárat.

Reklama

Strom na obrázku číslo 2

K vám se hodí barevnost a pestrost. Užíváte si rádi života teď a tady. Vaše smysly jsou zahlceny krásou všedního dne. Jste velmi kreativní a rádi trávíte čas jak v přírodě, tak ve společnosti. Výlet pro 10–20 lidí zorganizujete bez potíží. Jste tvořiví, inklinujete ke společnosti, která vyznává stejné hodnoty jako vy. Vyhovuje vám střední management, abyste mohli své nápady a zkušenosti předávat. Nechcete být svázáni přísnými pravidly a zákazy. Potřebujete prostor pro kreativitu. Laděním jste spíše extrovert, řešení hledáte v týmové práci. Na mezilidských vztazích vám záleží a staráte se o ně.

Strom na obrázku číslo 3

Jste laskavá, inteligentní osoba se smyslem pro humor. Nejdůležitější je pro vás rodina a vztahy v ní. Často se navštěvujete, když má někdo z rodiny problém, a rádi jakkoli pomůžete. Jste velmi obětaví a nápomocní. Jen pozor, nezapomínejte na své vlastní já. Máte smysl pro humor, problémy řešíte s nadhledem a poskytujete vřelou náruč. Laděním jste spíše extrovert, rozhodujete se především na základě cítění. Zvažujete eventuální dopady na ostatní.

Strom na obrázku číslo 4

Cestování je váš velký koníček. Cestujete rádi po Evropě, i po exotických destinacích. Baví vás dobrodružství a adrenalin. Laděním jste extrovert a cítíte se velmi dobře jako „hvězdy večírků“. Jste přelétaví v zaměstnáních i ve vztazích. Nedokážete setrvat na jednom místě. Vyhovuje vám spíše podnikání, které přináší více svobody. V krizové situaci dokážete perfektně fungovat. Reagujete duchapřítomně a zajistíte ten nejlepší sled úkonů. Jasně, stručně rozdáte pokyny ostatním, kteří hned vědí, co mají dělat. Nepodlehnete panice, ale zachováte si chladnou hlavu.

Strom na obrázku číslo 5

Vy rádi chodíte do přírody, do lesa, navštěvujete hrady a zámky. Zkrátka vás fascinuje architektura domů i zámeckých zahrad. Máte smysl pro výtvarné umění a dokážete vytvořit zajímavý design na vaší zahradě. Také máte smysl pro prostorovou orientaci. Informace si dáváte do souvislostí, rádi používáte obrazná rčení a metafory a vymýšlíte nové postupy. Máte spoustu nápadů a je pro vás důležitá vize. Vyhovuje vám samostatná práce a poté se poradíte s týmem. Rozhodujete se především na základě myšlení. Laděním jste spíše introvert a baterky si dobíjíte v přírodě či při výtvarné činnosti.

Strom na obrázku číslo 6

Na vašem TOP žebříčku je kariéra. Jste úspěšní v prestižním zaměstnání nebo v podnikání. Dokážete obojí. Pokud jste v zaměstnání, váš šéf musí být extra schopný, jinak ho nebudete brát jako autoritu. Chcete stoupat stále výš a výš. Jste cílevědomí, máte pevnou vůli, stále se vzděláváte ve svém oboru. Koníčky na odreagování máte, ale moc času jim nevěnujete. Máte vysoké sebevědomí a jste na sebe hrdí. Myslíte to dobře, chcete finančně zajistit rodinu a být obdivováni. Toužíte po pevném vztahu, ale někdy na vašeho parťáka do života zapomínáte. Laděním jste spíše introvert. Rozhodujete se na základě myšlení.

Doufám, že jste se cítili příjemně s obrázky stromů a že jste si zlepšili náladu.

Reklama
Zdroje článku:
udrzitelnyzivot.cz, MIKOVÁ, Š.; STANG, J. Typologie osobnosti u dětí. Praha: Portál, 2015. ISBN 978-80-262-0874-7
Reklama