„V nekonečném tichu můžete rozvíjet své vášně“ aneb Co nabízejí zaměstnavatelé, když hledají nové posily na polární expedici

„V nekonečném tichu můžete rozvíjet své vášně“ aneb Co nabízejí zaměstnavatelé, když hledají nové posily na polární expedici

Foto: Adam Nawrot / Creative commons, CC-BY-SA

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Říkali jste si někdy, jak se rekrutují všichni ti zaměstnanci na práci na odlehlých místech naší planety, aby tam pracovali v nepředstavitelně náročných podmínkách? Nábor probíhá celkem „obyčejně“, ale zaměstnanecké benefity zřejmě poskytují zaměstnavatelé v jiném rozsahu než ti, jejichž sítem prošla většina z nás.

V současnosti provádí polská polární stanice Hornsund na Špicberkách nábor účastníků na svou 47. polární expedici. Hledají se nejen vědečtí pracovníci, ale také kuchař, pomocný kuchař, IT specialista a instalatér. Na dlouhé chvíle strávené v rozlehlém tichu bílých plání ale nabízí náboráři také cosi navíc. 

Polská polární stanice Stanisława Siedleckého se nachází v jižní části souostroví Špicberky, konkrétně v Hornsundu v zátoce Isbjornhamna Hornsundského fjordu. Toto vědecké zařízení provádí podle webu Hornsund.igf.edu.pl celoroční vědecký monitoring a je nejseverněji položeným stálým polským vědeckým pracovištěm. Spravuje ho Geofyzikální ústav Polské akademie věd. Organizátoři náboru hledají pracovníky ochotné zúčastnit se dvou různých expedic - celoroční a letní. Zájem mají o meteorology, hydrochemiky, geofyziky, informatiky, mechaniky, oceánografy, technické pracovníky, kuchaře a pomocného kuchaře.

„Hledáme lidi s širokou škálou schopností, často neobvyklých, ale jednou z nejdůležitějších je schopnost pracovat v týmu. Kromě odborné kvalifikace a zkušeností požadovaných pro jednotlivé pozice se počítají i jakékoli další kurzy, dovednosti a vášně, které máte. Před expedicí také proběhne řada školení, včetně několikadenního horského výcviku v Tatrách, který bude přípravou na zimní podmínky," napsali organizátoři v tiskové zprávě zaslané médiím, o které také informoval web Naukawpolsce.pl

 

Oblečení, vybavení a povyražení je na šéfa

Zdůraznili také, že pro každého účastníka zajišťují profesionální vybavení. „Zajišťujeme terénní a pracovní oblečení a specializované vybavení. Stanice má také dobře vybavený sportovní obchod s turistickým a horolezeckým vybavením a posilovnu. Pro milovníky knih je k dispozici poměrně rozsáhlá knihovna. A v nekonečném tichu lze rozvíjet mnoho manuálních vášní. Vybavení kuchyně a skladové zásoby umožní realizovat kulinářské a cukrářské výzvy," uvádí se v dokumentu.

Spojení se světem a domovem

Stanice je dokonale propojena se světem. Členové výpravy se mohou spojit se svými blízkými prostřednictvím internetu i pevné telefonní linky, ujišťují organizátoři.

Pokud by vás zajímaly detaily

Detailní popisy každé expedice lze nalézt na sociálních sítích stanice (např. na Facebooku). Podrobnosti o náboru jsou k dispozici na webových stránkách polské polární stanice Hornsund.

Reklama
Reklama