Myslete pozitivně o svém těle

Myslete pozitivně o svém těle

Foto: Shutterstock.com

Aktualizováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Naše uspěchaná doba nás uzavřela do velkého bludného kruhu, ve kterém se většina z nás, pokud nás začne něco bolet nebo trápit, okamžitě obrací na lékaře nebo volně dostupné medikamenty. Jsme natolik zaneprázdněni prací a všemožným plněním plánů, jsme velice efektivně masírování médii a reklamními spoty, které útočí doslova ze všech stran, že nám uniká základní lidský um.

My lidé jsme stvořeni natolik geniálně, že si naše tělo dokáže se spoustou zdravotních problémů poradit úplně samo, aniž by sahalo pro nějakou podporu do lékárny. Dokonce, když tělo nějakou látku opravdu potřebuje, tak si o ní jednoduše řekne a vyšle signál do hlavy, aby si jí zajistilo.

Problém je ale v tom, že už si se svým tělem moc nepovídáme. A když už na nás křičí opravdu hlasitě, dojdeme do lékárny a úspěšně ho umlčíme. Už jen málokdo dokáže vnímat signály, které jeho tělo vysílá a ještě méně z nás dokáže tyto signály rozluštit.

A co tedy s tím?

Nečekejte, že cesta k vlastnímu tělu přijde okamžitě. Utlumovali jsme ho dost dlouhou dobu a přesvědčit ho, že budeme zase na stejné lodi bude chtít čas. Ale nejdůležitější část k návratu k vlastnímu tělu je uvědomění a chtít něco změnit.

Stačí začít pozvolna, kdy si každý den vyhradíte nějaký kratší časový úsek, který bude patřit jen a jen vám, kde nebudete nikým a ničím rušeni a pokusíte se spojit s vaším tělem. Když vypnete všechny problémy z práce a myšlenky co všechno ještě musíte doma udělat a uklidit, tělo k vám začne mluvit samo.

Zkuste začit s řešením nějakého konkrétního problému. Např. Pokud máte časté chutě na sladké nebo na slané, pokuste se zjistit proč a co vám od toho pomůže. Vaše tělo je opravdu skvělé a chce být ve správné kondici a pokud mu to vaše hlava dovolí, velice rádo vám poví co potřebuje.

Opravdovým základem je pochopení, že musíme mít čisto hlavu. Pokud se budete v jednom kuse stresovat, budete si domů nosit problémy z práce, necháte se sžírat dnešní těžkou dobou, hlava nebude mít prostor na to, aby vám se zdravím pomohla. Hranice, které jsme si jako dospělí k tělu uzavřeli si musíme zase pracně otevřít. Dokonce i lékařské studie už prokázali, že za rakovinou, strašákem dnešní doby, stojí převážně stres. Pokud se tedy naučíte této základní dovednosti, bude to vaše nejlepší prevence proti jakýmkoli chorobám.

Reklama
Zdroj článku:
Veronika Vencová
Reklama