Michelinské menu za 550 Kč? Nejlevnější restaurace oceněné michelinskými hvězdami po celém světě

Michelinské menu za 550 Kč? Nejlevnější restaurace oceněné michelinskými hvězdami po celém světě

Foto: Shutterstock.com

Aktualizováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Když si představíte restauraci oceněnou michelinskými hvězdami, pravděpodobně vám přijdou na mysl obrázky číšníků ve smokingu, bílých ubrusů a příliš malých porcí.

A pokud jste hostem, který si hlídá rozpočet, je snadné se chytit do pasti v domnění, že michelinská restaurace musí být pouze a jen drahá. Jak vám ale zní 45 USD (990 Kč) za tříchodové menu?

Dobré ceny za kvalitu po celém světě

Pokud víte, kde hledat, jsou cenově dostupné restaurace oceněné Michelinem po celém světě. Společnost Top Dollar - centrum finančních informací, je zmapovala, aby pomohla labužníkům najít jídla světové úrovně za rozumné ceny.

Nejlevnější nabídka

Společnost Top Dollar prozkoumala více než 500 restaurací s jednou, dvěma a třemi michelinskými hvězdičkami a vybrala jejich nejlevnější nabídku z jídelního lístku. Na světě je 34 zemí s restauracemi oceněnými Michelinem. V pěti z nich Top Dollar nenašel michelinské jídlo levnější než 100 USD (2 200 Kč).

Francouzské sezónní menu za hubičku

Reklama

Závěrečná zpráva časopisu Top Dollar obsahuje 25 restaurací s jednou hvězdičkou, jejichž nabídka je nižší než 50 USD (1 100 Kč), včetně nejlevnějšího michelinského jídla na světě v Hostellerie la Montagne v Colombey-les-Deux-Églises. Francouzská restaurace nabízí sezónní menu za přibližně 25 USD (550 Kč). 

Tchaj-wanský plž za pakatel

Mimo Evropu najdete nejlevnější jídlo v restauraci Three Coins v Taipei na Tchaj-wanu. „Menu je klasické kantonské s tchajwanskými prvky, je to jednoduchý, ale chutný dušený abalon (ušeň – mořský plž – pozn.) se sušenými a čerstvými rajčaty,“ píše recenzent průvodce Michelin. Nastavené menu stojí asi 36 USD (792 Kč).

Do 100 dolarů obtížně

Zpráva také obsahuje dalších 75 záznamů restaurací, kde žádné menu nestojí méně než 100 USD (2 200 Kč). I když neexistují žádné tříhvězdičkové restaurace nabízející jídlo do 100 $, tak ale nejlevnější jídlo v tříhvězdičkové restauraci najdete také na Tchaj-wanu v Le Palais, kde si můžete dát jídlo za 138,63 $ (3 050 Kč). V USA stojí nejlevnější tříhvězdičkové jídlo jen o něco více - 175 $ (3 850 Kč) v newyorském Le Bernardin.

Seznam a mapa restaurací

Chcete-li zobrazit úplný seznam cenově dostupných jídel oceněných hvězdičkou Michelin, podívejte se na webové stránky společnosti Top Dollar na úplnou zprávu, seznam restaurací a mapu jejich sídel.

Reklama
Zdroje článku:
travelandleisure.com, twitter.com
Reklama