Pin-up: objevte a vypusťte svou famme fatalle

Pin-up: objevte a vypusťte svou famme fatalle

Foto: vgstudio / Shutterstock

Aktualizováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

V poslední době lze vidět podobně oblečené slečny, ženy a dámy v ulicích čím dál častěji. A je to dobře. Nejenže se nebojí ukázat krásu každé z nich, ale rovněž nabourávají všednost a ustálené stereotypy pouliční šedi.

Do očí bijící ženskost!

Jsou to mladé slečny před maturitou, maminky na mateřské, vrcholové manažerky či pokladní a pozadu nezůstávají ani zralejší ženy. Mají všemožná zaměstnání a jejich záliby a životní cesty se nemohou více lišit. Přesto mají jedno společné. Nebojí se a nestydí se. Obléknou si krásné šaty, obují si pohádkové střevíčky, k tomu doladí účes a stylizují líčení. Na závěr rudá rtěnka.

Kde to všechno začalo?

Takto vyráží na schůzky, do zaměstnání, na rande či do školy. Po cestě se nevyhnou pohledům, které je sledují. A užívají si to. V Čechách si říkají Pinupky a je jich čím dál víc. Vždyť, proč ne? Móda inspirovaná americkými 50. léty, Pomádou, a době, kdy ženy byly za dámy ale zároveň se nebály přihlásit o svá práva. Tento životní styl nachází víc a víc příznivců. Dokáže rozproudit každou společnost a na srazu veteránů vypadá přímo skvěle.

Spousta žen v pin-up znovu nachází upozaděnou smyslnost a ženskost. Když si tyto šaty obléknete, nedá vám to, musíte doladit i zbytek. A když zrovna nechcete vyrazit v podpatcích, baleríny budu stejně elegantní a conversky zase naopak rebelské. Stačí změnit pár doplňků a můžete být za dámu či za rebelku. Záleží na vaší náladě a rozpoložení.

České pinupky pořádají srazy a různé akce, nedávno dokonce nafotili kalendář na podporu žen bojujících proti rakovině prsu. Je úžasné, co dokážou ženy, které jsou naprosto odlišné a spojuje je „pouze“ láska k šatům.

Zkuste to!

Zkuste i vy objevit svou ženskost, femme fatalle a oblékněte se pin-up. Nemusíte se nikde povinně hlásit, je to věc vskutku dobrovolná, ale uvidíte, že objevíte naprosto nový svět.

Reklama
Zdroj článku:
Reklama