Máte citlivou pokožku? Výsledky testů jsou alarmující

Máte citlivou pokožku? Výsledky testů jsou alarmující

Foto: Albina Gavrilovic / Shutterstock

Aktualizováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

59% - tolik respondentů přiznává, že jejich kůže vykazuje nesnášenlivost k různým druhům kosmetiky. Nicméně nesnášenlivost kosmetiky je jen jedním z mnoha příznaků citlivosti kůže

Množství příčin a příznaků citlivosti může být enormní. Ukazuje se však, že mírná změna návyků každodenní péče a výměna kosmetiky za ty, které jsou přizpůsobeny našim potřebám, dokáže výrazně zlepšit stav pokožky.

Citlivá nebo ne?

Citlivá kůže je taková, která nadměrně reaguje - je charakterizována hyperreaktivitou k faktorům jako je kosmetika, změny teploty, znečištění, suchý vzduch nebo klimatizace. Ne každý si je vědom skutečnosti, že emoční stav může být také příčinou problému. Tato závislost je také bilaterální - účinek změn kůže je často pokles sebeúcty a nálady.

Jak citlivá kůže reaguje? Mezi nejčastější příznaky patří: suchost, zarudnutí a podráždění, stejně jako pálení, pocit tážení kůže a bolesti.

Jak se starat o nadměrně citlivou kůži?

Prvním krokem je dermatologická konzultace. Lékař s námi prodiskutuje možné faktory, které způsobují a zhoršují příznaky citlivosti a pomůže je snížit. Mezi přípravky, které je třeba se vyhnout, jistě patří ty, které obsahují alkohol, vonné látky a barviva. To se týká zejména kosmetiky pro čištění a péči o obličej. Výběr jemných mycích prostředků nejen dráždí, ale také neutralizuje sušení, které je způsobeno tvrdou vodou.

Reklama
Zdroj článku:
wizaz.pl
Reklama