Mainská mývalí kočka: "Něžný obr" s povahou podobnou psovi, která si získá vaše srdce

Mainská mývalí kočka: "Něžný obr" s povahou podobnou psovi, která si získá vaše srdce

Foto: Natalja Petuhova/ Shutterstock

Aktualizováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Něžní obři, tak se jim nejčastěji přezdívá. Toto kočičí plemeno své přezdívce dokonale odpovídá. Mainské mývalí kočky patří mezi největší domestifikované kočky. A pro svou klidnou povahu jsou vhodné i do rodin s dětmi. Proč jsou tak oblíbené?

Impozantní kus zvířete

Je to jako mít doma skutečného lva. No dobře, je o něco menší, ale budí respekt i tak. Na klasické kočičí pelíšky rovnou zapomeňte, tam se obr rozhodně nevejde. Než si kočku pořídíte, usušte slzu a rozlučte se se svým oblíbeným gaučem. Už se na něj prostě a jednoduše nevejdete a budete sedávat na zemi. A nebudete se dívat na telku, ale na tu chlupatou krásu, která si z vás udělala svého otroka. A vy jste jí nadobro podlehli.

Cesta k srdci

Mainské mývalí kočky nemusejí nic dělat. Ony si vás získají jen tím, že se na vás podívají. A hned víte, na čem jste. Dojde vám, že váš domov nyní ovládá osobnost. A tak s chutí a radostí instalujete další a další průlezky, kočičí stromy a přemýšlíte, kde seženete dobré farmářské maso pro vás oba. Kočka si vás získala. Dlouhým ocasem vás šimrá pod nosem a něžně přede. Tohle není micka od vedle.

Mainské kočky mají také velmi přátelskou, klidnou a společenskou povahu, kterou si vás při prvním setkání ihned získají. O tomto plemenu se také ne nadarmo říká, že jsou povahově podobné psům. Při příchodu vás bude vítat a dokonce ji můžete naučit aportovat. Stejně jako psi, mainské kočky často špatně snáší samotu. A co více, často dobře vychází s dalšími kočkami a psi. To vše ale samozřejmě plynule tak, aby na adaptaci měla její výsost dostatek času.

Pro rodinu s dětmi

Každý, kdo má doma chlupatého mazlíčka, se snaží myslet na dobu, kdy budou v rodině také malé děti. A právě zde mají Mainy výhodu. Jsou skutečně zlaté. Proto si je pořizují nejen lidé vyššího věku, kterým jejich společnost zpříjemňuje dny, ale i mladé páry s dětmi. Na dalších 15 let máte o zábavu dokonale postaráno, a to včetně návštěv veterináře – velká plemena mají totiž někdy potíže se srdíčkem.

Odkud plyne jejich název? Mainská mývalí kočka se objevila poprvé v americkém státě Maine. A proč se jí říká mývalí? Právě podle charakteristického huňatého ocasu, který vám připomene medvídka mývala. Druhá verze říká, že toto plemeno vzniklo tak, že britský mořeplavec Charles Coon do Ameriky přivezl chlupaté norské lesní kočky, které se později v novém světě zkřížily s tamními kočkami. Je vlastně jedno, jak to všechno začalo – výsledek je dokonalý.

Reklama
Zdroj článku:
Reklama