Kávu nebo čaj? Výběr nemusí být vždy lehký

Kávu nebo čaj? Výběr nemusí být vždy lehký

Foto: Shutterstock.com

Aktualizováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

„Dáte si kávu? Nebo čaj?“ Kdo podobnou otázku na návštěvě nikdo neslyšel. Káva a čaj se staly součástí české kultury, zejména pokud jde o návštěvy. Avšak každý z nás je zvyklý na jiný standart, když přijde na tyto nápoje, a tak milovník café latté dostane u sousedky takzvaného turka a naopak, zkrátka každý pes, jiná ves.

Ve světě je zejména káva vnímána jako nápoj, co nás probudí a dobije energii, u nás častěji signalizuje spíše odpočinek a pauzu v našem pracovním i osobním životě. A kdo rád neodpočívá, že?

Blíží se Vánoce a s nimi i starosti s dárky. Dárky dětem se nějak vyřeší, ale co dát šéfovi, tchýni nebo třeba přítelkyni bratra? Pokud pijí alkohol, tak se to dá zvládnout s nějakou hezkou lahvinkou, jenže jak na abstinenty? Nebo se to prostě nehodí? Kávu a čaj pije většina populace a jestli ne, tak vám je alespoň nabídnou, až přijdete na návštěvu.

Jak najít to pravé? Vzhledem k blížícím se svátkům mají pražírny kávy a prodejny čajů různé balíčky. Nevíte, co bude vašemu kávovému znalci šéfovi, který pije kávu s nějakým nevyslovitelným názvem, chutnat? Zkuste mu darovat nějaký degustační balíček, ať si sám vybere, co mu chutná. Nebo mu kupte speciální vánoční mix, které některé pražírny nabízí jako omezenou specialitu.

Že babičce nic jiného, než káva na turka nechutná? Obdarujte ji setem sypaných čajů i se sítkem, aby měla hned celou sadu připravenou k použití, či překrásným kvetoucím čajem, který je požitkem nejen pro buňky chuťové, ale i zrakové.

Milovníka kávy nebo čaje můžete také překvapit krásným hrnečkem na jeho oblíbený nápoj nebo zakoupit mlýnek na kávová zrna, aby jejich káva byla ještě lepší než z vyhlášené kavárny. Pokud nevlastní kávovar nebo by rádi zkusili něco nového, moka konvička či french press vás rozhodně nebudou stát tolik jako moderní kávovar a káva z nich je i pro fajnšmekry.

Ať už vám káva a čaj učarovaly nebo ne, rozhodně spolu s příslušenstvím na jejich přípravu a konzumaci tvoří krásný dárek, který lze darovat nejen na Vánoce.

Reklama
Zdroj článku:
Kateřina Robová
Reklama