Zpět v čase: Kvíz o největších hitovkách roku 1997

Zpět v čase: Kvíz o největších hitovkách roku 1997

Foto: Pavel Gwužď / Nextfoto

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Lucie Bílá byla v devadesátých letech hodně populární. Především jako sólo zpěvačka. V roce 1997 vsadila na dua, v nichž zpívala s jinými oblíbenými zpěváky. Výsledek byl úchvatný. Pojďme se společně podívat na největší hity roku 1997.

Nejsilnější spojenec Lucie Bílé v tomto roce byl bezpochyby Karel Gott. Možná si pamatujete Co sudičky přály nám či Sen v nás zůstává. Oba dva hity spolu nazpívali tito dva zpěváci. Možná ani nečekali, jak velký úspěch budou tyto písně mít. Nicméně přední příčky obsadila také další významná jména, jako například již hodně známý Daniel Hůlka či Lenka Filipová. Oba zpěváci nazpívali více než jeden hit, nad nímž jsme se nejednou pousmáli, ale hlavně jsme byli nuceni zpívat s nimi, protože dosud jsme zaslechli jen pár podobně chytlavých písní.

A i v tomto roce byl úspěšný zpěvák Jaromír Nohavica společně s Mirem Žbirkou. Dnešní děti si nejspíše nevybaví nic pod názvem Echt. Kapela původem z Prahy minulý rok oslavila své výročí 35 let od svého založení. Známá však je především pro svou píseň Hořký pití, která se brzy stala hitem. Text je zajímavý v tom, že jeho první a druhá část si protiřečí. V té době to byla velká novinka a touto tvorbou se inspirovala řada dalších hudebníků, když hledali inspiraci pro své vlastní texty.

Své místo si vybojovala i skupina Chinaski, a sice písní Dlouhej kouř. Nejen oni, ale i spousta jiných lidí píšících texty spoléhali na jednoduchý text, který nám toho o příběhu řekne jen velmi málo, ale který má silné, snadno zapamatovatelné rýmy.

Myslíte si, že jste v roce 1997 patřili mezi největší fanoušky české hudební scény? Pokud ano, rozhodně nezapomeňte podstoupit náš kvíz, který vám ukáže, zda máte pravdu či nikoli. Převážně se bude jednat o přiřazení písní ke zpěvákům a naopak. Kolik si toho z této doby doopravdy pamatujete?

Reklama

Když se řekne hity roku 1997, každému z nás se vybaví něco jiného. Ve vašem případě to mohli být Kelti od Tří sester, stejně jako jakákoli jiná písnička, kterou jste vy sami považovali za absolutně boží a na kterou nic nemá. Nemusíte nutně souhlasit, že tyto písničky byly úplně ty nejlepší, pravdou však zůstává, že zrovna tyto strhly největší pozornost ze všech.

Nebudeme si lhát, vytvořit nebo jen zazpívat písničku, která strhne veškerou pozornost širé společnosti, je opravdové umění. Chce to spoustu píle a hodiny nacvičování, než vznikne něco tak legendárního, že se to vryje do paměti milionů lidí.

Znali jste všechny písně? A jaký hit považujete za svého osobního favorita vy?

Reklama
Zdroje článku:
Reklama