Chinaski od A do Z: Jak dobře znáte texty a historii této populární české kapely

Chinaski od A do Z: Jak dobře znáte texty a historii této populární české kapely

Foto: Pavel Gwužď / Nextfoto

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Šest stříbrných a pět bronzových Slavíků má za svá léta působení kapela Chinaski. V našem kvízu si připomenete její začátky i nejznámější skladby celé jejich kariéry.

Starý hrady jsou již dávno minulostí

Asi málokdo si dovedl představit, že kapela s názvem Starý hrady, která byla založena v roce 1987, bude za pár let jednou z nejúspěšnějších českých kapel. Starý hrady byl původní název kapely, kterou dnes známe pod jménem Chinaski. Tu na konci 20. století založili Pavel Grohman a Michal Novotný. Ten se postupem času přejmenoval na Michala Malátného.

Členové kapely se během let proměnili

Dlouhých 7 let vydržel kapele její původní název. V roce 1994 se ale přejmenovala na Chinaski. Aby si fanoušci zapamatovali jejich nové jméno, ihned také vydali své debutové album se stejným názvem. Od samotného začátku je s kapelou její zakladatel a také frontman Michal Malátný. Ostatní členové skupiny se ale postupně mění. V aktuální sestavě je tak sólový kytarista a zpěvák Franta Táborský, klávesista Honza Steinsdorfer, bubeník Lukáš Pavlík a basový kytarista Tomi Okres.

Tabáček nebo Klára jsou populární desítky let

Mezi největší hity kapely bezesporu patří nejnovější skladby, ale i ty, které se hrály před více jak dvaceti lety. První příčky hitparád bouraly skladby jako Klára, Tabáček, Víno, Slovenský klín nebo pecka loňského léta Měl bych si boty zout. Chinaski jsou populární hudební skupinou již více než 20 let. Předpokládá se tak, že brzy přijdou s dalšími nadupanými hity.

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama