Skuteční Muži v černém. Americká organizace Majestic 12 je obestřena řadou tajemství

Skuteční Muži v černém. Americká organizace Majestic 12 je obestřena řadou tajemství

Foto: Public domain, Wikimedia commons

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Majestic 12, známá také jako MJ-12, je velmi tajnou a záhadnou organizací, která je již dlouho předmětem konspiračních teorií a spekulací. Mohla tato skupina skutečně existovat a věnovat se výzkumu mimozemských aktivit na naší planetě?

Historie MJ-12 údajně sahá až do roku 1947, kdy ji americký prezident Harry Truman založil po nechvalně proslulém Roswellském incidentu. Již při svém vzniku mělo jít o tajně operující skupinu vládních úředníků a vědců, jejichž úkolem je vyšetřovat a utajovat pravdu o mimozemském životě. Důkazy o existenci této organizace zůstaly v průběhu let utajeny a americká vláda nikdy nepodala žádné oficiální potvrzení či vyvrácení o aktivitách MJ-12. Znamená to, že je Majestic 12 pouze výplodem konspirátorské fantazie, nebo je při svých operacích tak úspěšná, že ji zkrátka nelze vypátrat?

Důkazy o Majestic 12

První alespoň zčásti věrohodné spekulace o vzniku MJ-12 se objevily před více než 30 lety, kdy britský ufolog Timothy Good prohlásil, že má k dispozici sérii dokumentů o UFO z 50. let. Tyto dokumenty měly odhalit dvanáctičlennou skupinu tajuplných mužů, která vznikla v roce 1947. Dokumenty podrobně popisovaly, jak skupina utajila havárii v Roswellu v červenci 1947 a jak se zástupci USA od té doby pravidelně stýkali s mimozemšťany.

Tvrdilo se, že tyto dokumenty byly poprvé objeveny v roce 1984, kdy jiný ufolog Jaime Shandera obdržel obálku obsahující film, na němž byly fotografie vládních instruktážních dokumentů, které popisovaly „Operaci Majestic 12“. V průběhu 80. let 20. století přední ufologové tvrdili, že nacházejí další a další důkazy o existenci MJ-12.

Aktivity organizace

Spousta lidí dnes tvrdí, že je navštívili, unesli nebo jim vymazali mysl tajemní muži v černém. Přesto to však nevypadá, že by s veřejností MJ-12 kdy komunikovala.

Proto také není příliš jasné, co má MJ-12 vlastně v popisu práce. Konspirátoři věří, že výbor je zodpovědný za utajování všech důkazů o mimozemských návštěvách a za kontrolu zveřejňování zmíněných důkazů veřejnosti. V podstatě pokaždé, když se ukáže, že UFO je zbloudilý meteorologický balón, je to dílo MJ-12. Úkolem skupiny je také analyzovat případná havarovaná UFO, příp. přímo mimozemšťany, a využívat jejich nástroje k vývoji pozemských technologií.

Reklama

Může Majestic 12 skutečně existovat?

Různí historici tvrdí, že dokumenty nalezené v národních archivech jsou zjevné padělky a byly pravděpodobně podstrčeny jako součást promyšleného podvodu. Například podpis prezidenta Eisenhowera na jednom z memorand organizace je údajně zfalšován.

Do případu se na konci 80. let zapojila dokonce i FBI, která však existenci MJ-12 také nepotvrdila. Přestože s odstupem času většina významných ufologů od MJ-12 upustila, někteří se těchto teorií stále drží. Domnívají se, že jde o součást dezinformační kampaně vlády, která se snaží existenci mimozemšťanů utajit. Jak už to u každé mysteriózní teorie bývá, čím více je MJ-12 úřady vyvracována, tím zarytěji jsou konspirátoři přesvědčeni o své vlastní pravdě.

Reklama
Reklama