Mimozemská invaze? Před zatměním Měsíce rozsvítil nebe nad Kalifornií tajemný ohňový ohon

Mimozemská invaze? Před zatměním Měsíce rozsvítil nebe nad Kalifornií tajemný ohňový ohon

Foto: Triff / Shutterstock

Publikováno:
4 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Před pár dny se na obloze nad kalifornským San Diegem odehrával podivný nebeský jev. Na videích zveřejněných na sociální síti X bylo možné vidět „ohnivý ohon", který se zdál padat směrem k Zemi a rozdělil se na několik částí, které se následně začaly pohybovat po obloze jako by tančily. Tento jev způsobil rozruch mezi uživateli X, kteří se ho snažili vysvětlit.

Zatímco Evropa si na částečné zatmění Měsíce 28. října 2023 musela ještě počkat, na obloze nad San Diegem v americkém státě Kalifornie se toho dělo hodně. Několik videí na platformě X (dříve Twitter) ukazuje podivnou nebeskou podívanou, která byla zřejmě k vidění večer 26. října (místního času) a kterou si uživatelé nedokázali vysvětlit, informoval server Merkur.de.

Uživatelé sociální sítě, kteří shlédli video, se ptají, zda se nejedná o UFO. Vysvětlení ale přichází od jiných uživatelů. Podle nich se jedná o seskok parašutistů z týmu Navy Seals, kteří mají padáky a světla na nohou. Tým s přezdívkou „Leap Frogs“ (skokani) pocházející ze San Diega často provádí skoky s velkolepými efekty, například s americkou vlajkou Na síti Youtube je dostupné video, které ukazuje jeden takový seskok. Podobná pozorování v minulosti již vyvolala obavy místních obyvatel, ale vysvětlení je věrohodné.

Postupně se objevilo několik teorií, z nichž některé hovořily o přítomnosti mimozemských bytostí. Nicméně, podle jednoho uživatele X je pravděpodobnějším vysvětlením přítomnost parašutistů. Tento nebeský úkaz nad San Diegem vzbudil nejen zájem veřejnosti, ale také potvrdil, že dokonce i zdánlivě záhadné jevy mají vysvětlení. Lidé se často nechávají unést spekulacemi a věří v nejasné teorie, ale tento případ nám připomíná, že je důležité podrobit tyto jevy racionálnímu zkoumání a hledat věrohodná vysvětlení.

Video na síti Youtube ukazuje, jak takový seskok vypadá - je to dechberoucí podívaná, pokud víte, na co se díváte, a nemyslíte na mimozemšťany. Není to poprvé, co podobné pozorování na obloze dráždí místní obyvatele. Jeden z uživatelů X vzpomíná: "Podobné video z Floridy mě začátkem roku donutilo běžet do bunkru, dokud se to nevysvětlilo. Vypadá to divoce, ale vysvětlení je věrohodné."

Reklama

Hrdinové na zemi, legendy na nebi

V roce 1969 se parašutistický tým amerického námořnictva "The Leap Frogs" (doslova přeskakovací žáby neboli skokani) formoval jako dobrovolný účastníci leteckých přehlídek. V roce 1974 byl tým oficiálně jmenován a cílem týmu bylo demonstrovat schopnosti Námořnictva po celých Spojených státech. Členové týmu byli před tím součástí Navy SEALs a Underwater Demolition Team a měli zkušenosti z reálných operací. Po třech letech se vrací ke svým operačním jednotkám. Během ukázek tým používá různé techniky, včetně dýmovnic a kouřových kanystrů, které jim pomáhají odhadnout rychlost a směr větru a zvýšit jejich viditelnost, uvádí server amerického námořnictva. 

"Někdy aktivujeme dýmovnici připevněnou k jednomu z našich držáků na noze a provedeme takzvané, včasné vypálení´. Když uvidíte kouř zvaný, early burn´ znamená to, že jsme připraveni vyrazit. Díky kouřovým kanystrům připevněným k nohám nás snáze uvidíte. Někdy jsme více než tři kilometry vysoko!"

Tým je oficiálním parašutistickým demonstračním týmem námořnictva Spojených států. Je složen z příslušníků námořnictva SEAL, členů posádek bojových plavidel speciálního určení a podpůrného personálu. Tým je schválen ministerstvem obrany a uznán Federálním úřadem pro letectví.

Reklama
Reklama