S tímto olejem jsem zmenšila své vrásky natolik, že jsou téměř neviditelné!

S tímto olejem jsem zmenšila své vrásky natolik, že jsou téměř neviditelné!

Foto: Milan Ilic Photographer / Shutterstock

Aktualizováno:
5 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Jedna žena se rozhodla s ostatními podělit svým starým kelímkovým receptem na odstranění vrásek na tváři a kolem očí.

„Je mi 48 let a postupem času se mi vrásky na tváři zvýraznily. Při pohledu do zrcadla jsem si začala všímat, že vypadám hůře, protože kvůli vráskám vypadám mnohem starší. Hodně mě to trápilo a přišlo mi, že už nikdy nebudu krásná.

Vím, že všichni časem zestárneme, ale bylo pro mě těžké si to připustit. Neměla jsem peníze na drahé ošetření, ani bych si nikdy nenechala provést žádnou estetickou korekci, ale byla jsem velmi nespokojena se svým vzhledem, až jednoho dne jsem potkala tureckou Fatmu z Eskisehiru.

Byla starší než já a její tvář byla hladká a čistá. Krásná pleť mě potěšila. Složila jsem jí poklonu a zeptala se, co používá na péči o obličej. Zjistila jsem, že její kůže byla vyživována pouze vodou a čistým arganovým olejem (také známý jako marocký olej). Doporučila mi to zkusit a po 15 dnech bych měla viděl významný rozdíl.

Na její doporučení jsem našla čistý arganový olej.

Ráno a večer po omytí jsem aplikovala tento olej a po pouhých 7 dnech jsem cítila, že moje tvář vypadá jako hedvábí, přesně jak Fatma řekla. Po 15 dnech byly vrásky skoro pryč.

Pamatujte, že je důležité udržovat olej v čistotě. S nečistou směsí nebude mít dobrý účinek.

Reklama

Jsou to 4 měsíce, co jsem Fatmu potkala a můj obličej vypadá krásně. Musím přiznat, že jsem velmi potěšena. Hlubší vrásky úplně nezmizely, ale již nejsou tak hluboké a já vidím, že se pomalu zmenšují. Nyní každé ráno a večer se na svou tvář dívám s radostí. Jsem šťastná, protože jsem konečně našla přírodní přípravek, který mi pomohl, a za přijatelnou cenu.

Doporučuji také tento recept vyzkoušet.

Proč je arganový olej tak silný?

Arganový olej se získává z plodů arganového stromu (lat. Argania spinosa) rostoucího v jihozápadním Maroku. Tento olej je vzácný a cenný produkt, který Maročané používají po staletí v kosmetických rituálech. Arganový olej se získává z plodů stromu. Každý plod se rozemele na hustou pastu, ze které se potom vytlačí olej. Je to velmi těžký a časově náročný proces, díky kterému je finální produkt velmi cenný.

Tento olej je nejlepším spojencem pro zdraví vaší pokožky, vlasů a nehtů.

Arganový olej je díky svému složení jedním z nejsilnějších olejů proti stárnutí, který obsahuje nasycené a nenasycené mastné kyseliny (linoleová, alfa linolenová, olejová), steroly, vitamin E, minerály a karotenoidy. Tokoferoly, běžně známé jako vitamín E, jsou nejcennější složkou arganového oleje. Tomuto vitaminu jsou připisovány silné antioxidační vlastnosti. Nezastupitelné v boji proti jizvám, ekzémům a suché pokožce hlavy.

Další důležitou složkou arganového oleje je karoten, který chrání pokožku před UV zářením. Esenciální mastné kyseliny z arganového oleje brání zánětlivým procesům na pokožce tím, že ji zvlhčují a posilují současně. Arganový olej má vysoký obsah skvalenu, přírodní sloučeniny, která chrání před rakovinou kůže a volnými radikály a pomáhá uklidnit podrážděnou pokožku. Kyselina ferulová z arganového oleje je velmi silný stabilizátor vitamínů C a E, takže zdvojnásobuje jejich působení. Obsahuje také polyfenoly - přírodní sloučeniny z bylin, které mají protizánětlivé a regenerační účinky na kůži.

Tento olej vyživuje a zvlhčuje suchou pokožku, pomáhá při dermatitidě a lupénce a zabraňuje infekcím. Reguluje tvorbu mazu v mastné pleti a udržuje vylučování přírodního oleje na zdravé úrovni. Chrání pokožku před alergiemi, které způsobují svědění a zklidňují zánětlivé procesy, které vedou k akné. Stimuluje obnovu kožních buněk a zlepšuje jeho pružnost a zároveň vyhlazuje vrásky. Pomáhá zmírňovat zánětlivé procesy charakteristické pro ekzém a psoriázu.

Používá se také pro péči o vlasy - regeneruje vlasy, zvlhčuje je a zabraňuje vzniku prasklých konečků, a také podporuje růst vlasů. Díky arganovému oleji budou vaše vlasy jemné, hedvábné a lesklé. Arganový olej vyživuje pokožku hlavy a chrání před vznikem lupů.

Jak identifikovat skutečný arganový olej?

Stále více společností používá populární název arganový olej k prodeji produktů nižší kvality. Mnoho „arganových olejů“ bylo naředěno nebo vyrobeno v laboratoři v daleké východní zemi. Obsahují pouze malé množství arganového oleje, zatímco zbytek balení je naplněn syntetickými přísadami a škodlivými chemikáliemi.

Jak zjistit, zda to, co kupujete, je opravdu arganový olej? Štítek tohoto produktu by měl jasně uvádět: „100% arganový olej“. Čistý arganový olej by měl mít mírně ořechový zápach.

Reklama
Zdroj článku:
zdravlje-i-kuhinja.live
Reklama