Měl bych zrušit let kvůli koronaviru?

Měl bych zrušit let kvůli koronaviru?

Foto: OPOLJA / Shutterstock

Aktualizováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Měl bych zrušit let kvůli koronaviru? Pokud uvažujete o zrušení vašich cestovních plánů z důvodu rozšíření koronaviru, stojí za to si položit tři otázky.

1. Plánuji cestovat do vysoce rizikové oblasti?

2. Jsem ve zvýšeném riziku nákazy koronavirem?

3. Cítím se v současné době dobře, nebo trpím nedostatkem spánku, jsem vyčerpaný nebo bojuji s virózou?

Dr. Manish Trivedi, ředitel divize infekčních nemocí v Regionálním lékařském středisku AtlantiCare, navrhuje, aby dychtiví cestovatelé začali kontrolou CDC centra koronaviru, které obsahuje seznam omezených cest do zahraničí. V současné době CDC (Centers for Disease Control and Prevention) doporučuje vyhnout se cestování do Číny, Íránu, Jižní Koreje a Itálie a případně se vyhnout cestování do Japonska, pokud jste starší dospělí nebo máte špatný zdravotní stav.

Ale co když plánujete cestovat někam jinam? "Mezinárodní cestování do zemí, které nehlásí rozšířený přenos koronaviru, je pro většinu cestujících pravděpodobně stále nízkým rizikem," říká Dr. Trivedi. "Vím, že někteří z mých pacientů odložili mezinárodní cesty jednoduše pro jejich klid. Myslím, že to pro ně bylo správné rozhodnutí."

Pokud se rozhodnete pokračovat ve svých cestovních plánech, nezapomeňte udělat svou část, abyste se chránili před koronaviry a dalšími přenosnými nemocemi: ujistěte se, že si správně umýváte ruce a nedotýkejte se příliš svého obličeje. Pokud někam vyrazíte letadlem, zvažte otření sedačky letadla, bezpečnostního pásu a stolečku.

Dr. Trivedi přidává ještě jeden tip: „Pokud se cítíte nemocní, zůstaňte raději doma. To vám pomůže nejen se zotavit z toho, s čím v současné době bojujete (aniž byste museli riskovat onemocnění koronavirem), ale také ochrání všechny ostatní před chycením vaší nemoci." Trivedi také vyzývá všechny, aby posílili své imunitní systémy dostatečným spánkem - takže ať už skončíte doma nebo vyrazíte do hotelu, zkuste co nejvíce upřednostnit odpočinek a vaše zdraví.

Pokud se rozhodnete odletět, máme pro vás několik rad, jak si svůj let zpříjemnit.

Reklama
Zdroj článku:
Reklama