Věřte nám, že na tato nejděsivější místa se podívat nechcete

Věřte nám, že na tato nejděsivější místa se podívat nechcete

Foto: doleesi / Shutterstock

Publikováno:
4 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Jsou místa na světě, která rozhodně stojí za návštěvu, a rádi se na ně vracíme. Pak také existují místa, kam se vydá jen opravdový odvážlivec. Toto je 5 nejstrašidelnějších míst na zemi.

Ostrov panenek

Ostrov panenek (La Isla de las Muñecas) je chinampa Laguny de Teshuila a jedna z hlavních atrakcí, která se nachází v kanálech Xochimilco, jižně od centra Mexico City, v těsné blízkosti fotbalového stadionu Estadio Azteca.

Po celém ostrově se nacházejí panenky různých stylů a barev, které sem údajně původně umístil bývalý majitel ostrova Julián Santana Barrera, jenž zemřel na infarkt v roce 2001. Věřil, že panenky pomáhají zahnat ducha dívky, která se před lety utopila.

Santana ještě za života tvrdil, že slyšel, jak dívka křičí, že chce svou panenku. Vyděšený pověsil panenku, kterou našel, poblíž dívčina těla. Po tomto okamžiku pokaždé, když vyšel ven, našel na jednom ze stromů viset novou panenku, sám je prý neroznášel. Později zemřel přesně na stejném místě jako utonulá dívka a mnozí věří, že jeho smrt způsobil dívčin duch, který na ostrově stále straší.

Les Aokigahara

Aokigahara, známý také jako les sebevrahů, je les na severozápadním úbočí hory Fudži na japonském ostrově Honšú, který se rozkládá na 30 km2 ztvrdlé lávy. Západní okraj Aokigahary, kde se nachází několik jeskyní, které se v zimě zaplní ledem, je oblíbeným cílem turistů a školních výletů.

Některé části Aokigahary jsou velmi hustě zarostlé a porézní lávová skála pohlcuje zvuk, což přispívá k pocitu samoty, který někteří návštěvníci připisují lesu.

Les má historickou pověst jako domov duchů mrtvých v japonské mytologii. Přinejmenším od 60. let 20. století je Aokigahara spojována s častými sebevraždami. Z tohoto důvodu jsou na některých stezkách umístěny cedule, které vyzývají návštěvníky se sebevražednými sklony, aby mysleli na své rodiny a kontaktovali sdružení pro prevenci sebevražd.

Reklama

Jatinga

Jatinga je malá domorodá vesnice v Ásámu. Pozornost však v této oblasti po léta přitahuje ojedinělý fenomén. V určitých částech roku, nejčastěji v září a v říjnu, se ve večerních hodinách z oblohy snášejí střemhlav stovky ptáků a narážejí do země. Tento jev je již několik let předmětem výzkumu.

Důl Matsuo

Důl Matsuo byl železný a sirný důl v severním Japonsku. Oblast je nyní součástí města Hačimantai. Důl byl otevřen v roce 1914 a vzhledem k poloze dolu musela společnost vytvořit kompletní město pro dělníky a zajistit četná sociální zařízení, jako jsou základní a střední školy a nemocnice.

Město bylo propagováno jako ráj na zemi, který měl zabezpečit dělníky a jejich rodiny. Po uzavření dolu v roce 1979 byly všechny dřevěné budovy spáleny, aby se zabránilo možnosti vzniku požáru, a zůstaly jen železobetonové stavby neustále zahalené v mlze, místo tedy vypadá jako skutečné město duchů, ve kterém se velmi snadno ztratíte.

ruské kolo v Pripjati, zdroj: Lukas.Pernicky / Shutterstock

Pripjať 

Pripjať je dalším městem duchů. Nachází se na severu Ukrajiny, nedaleko hranic s Běloruskem. Pojmenováno bylo podle nedaleké řeky Pripjať a bylo založeno 4. února 1970 jako devátý atomgrad (typ uzavřeného města v Sovětském svazu), který měl sloužit nedaleké Černobylské jaderné elektrárně.

Pripjať byla oficiálně prohlášena městem v roce 1979 a do doby, než byla 27. dubna 1986 odpoledne, den po černobylské havárii, evakuována, se rozrostla na téměř 50 000 obyvatel. Vzhledem k tomu, že obyvatelé utíkali ve spěchu, všechny věci zůstaly tam, kde tehdy byly. Jsou tak smutnou připomínkou černobylské katastrofy.

Reklama
Zdroj článku:
Reklama