Kvíz: Čím se zabývá gerontologie? A čím ichnologie? Uhádnete všech 10 vědních oborů?

Kvíz: Čím se zabývá gerontologie? A čím ichnologie? Uhádnete všech 10 vědních oborů?

Foto: alexraths / Depositphotos

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Máte-li rádi kvízy, pak jste na správném místě. Tentokrát jsme pro vás připravili pěkný oříšek: zavítáte do terminologie či do názvosloví, chcete-li. A týkat se bude vědních oborů...

V dnešním hektickém životě se od rána do večera musíme zabývat otázkami ekonomickými, politickými, sociálními. Málokomu zbývá čas na to, abyste si jen tak na chvíli poseděli a na nic nemysleli. Maximálně na sebe, a to třeba procvičením mozkových závitů. To, co jste se kdysi naučili ve škole, jste možná dávno pozapomněli, a tak by možná stálo za to, že byste si – jen tak, sami pro sebe, v klidu a pohodě – tu svoji mozkovou hmotu vyzkoušeli, jak to s ní vlastně je. Zdali ještě umí rychle vychrlit to, co jste třeba celá léta nepoužívali.

Posaďte se nebo ulehněte a zkuste se ponořit do následujících otázek. Dnes si to již můžete dovolit bez obav a stresu, nejste totiž u státnic. Netlačí vás čas, a když odpovíte špatně, vůbec, ale vůbec nic se nestane…

Jde v podstatě jen o to, abyste se na chvíli odpoutali od běžných každodenních starostí, negativních informací, které se na nás valí z médií, a nenásilným popřemýšlením snad i vytvořili několik nových mozkových spojů.

V dnešním kvízu se pokuste odpovědět na otázky: čím se zabývá tato věda? Vědecké obory jsou specifické disciplíny a ne každý se v nich vyzná. Jak jste na tom vy?

V žádném případě není důležité, zda se vám na otázky podařilo odpovědět správně či nikoliv. Na první pohled to vlastně ani nepoznáte. Pro někoho z vás budou příliš snadné a možná se bude kvízu i smát; jiným dají zabrat pořádně. Nejdůležitější tedy nejsou výsledky, nýbrž určitý druh tzv. aktivní relaxace. Váš mozek sice bude muset trošku zapracovat, ale vy si během tohoto kvízu odpočinete od všeho, co musíte prožívat a řešit každý den.

Takže – trošku podpoříte paměť a snad se vám také podaří odbourat nějaké to psychické napětí, v němž dnes žije skoro každý z nás, a to od dětí až po babičky.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama