Konec se zřejmě blíží. Isaac Newton předpověděl a věřil v konec světa v roce 2060

Konec se zřejmě blíží. Isaac Newton předpověděl a věřil v konec světa v roce 2060

Foto: Public domain (neznámý autor), Wikimedia commons

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Isaac Newton, jeden z největších vědců v historii, nejen že založil moderní fyziku a matematiku, ale také se zajímal o náboženská témata. Newton byl hluboce zbožný a věřil, že Bible je inspirací pro jeho vědeckou práci. Navíc, jako mnoho vědců té doby, věřil v možnost předpovědi budoucnosti na základě matematických výpočtů.

V roce 1704 Newton napsal traktát nazvaný Observations upon the Prophecies of Daniel, and the Apocalypse of St. John (Poznámky k proroctvím Daniela a Zjevení svatého Jana), v němž se pokoušel odhalit tajemství biblických proroctví. V této práci Newton předpověděl, že „konec“ se blíží a že toto „konečné období“ bude trvat přibližně 1260 let. Z toho vyplývá, že konec světa by měl přijít někdy v roce 2060.

Newtonovy předpovědi vzbudily mezi jeho současníky málo pozornosti a byly zapomenuty až do 20. století, kdy byly znovuobjeveny v jeho pozůstalosti. V posledních desetiletích se jeho předpověď stala předmětem zájmu mnoha lidí, a to nejen vědců, ale také mezi věřícími a skeptiky.

Je důležité si uvědomit, že Newtonova předpověď není založena na vědeckých faktech, ale na jeho vlastním náboženském vyznání a biblické interpretaci. Navíc, Newtonova předpověď nemá žádnou podporu v současných vědeckých teoriích o vesmíru a jeho vývoji.

Je tedy pravděpodobné, že konec světa v roce 2060 nenastane a že Newtonova předpověď je pouze výrazem jeho náboženského přesvědčení a doby, v níž žil. Nicméně, tato předpověď nás může vést k zamyšlení nad tím, jaký je význam naší existence a jak bychom měli žít své životy.

Nicméně, zdroje říkají, že existují také lidé, kteří se těmto předpovědím a teoriím vehementně brání. Ti tvrdí, že svět přežil mnoho apokalyptických předpovědí v minulosti a bude přežívat i v budoucnu. Navíc se lidstvo neustále vyvíjí a zdokonaluje, a tak jsme schopni řešit problémy, které se nám dříve zdály nerozřešitelné.

V každém případě, předpovědi ohledně konce světa jsou často velmi spekulativní a založené na subjektivních názorech jednotlivců. Je důležité si uvědomit, že každá předpověď je pouze hypotézou, nikoliv jistotou. Mimoto, když se podíváme zpět do historie, můžeme vidět, že mnoho lidí předpovídalo konec světa a nic se nestalo.

Neznamená to, že bychom neměli být obezřetní a připraveni na nejhorší případ. Koneckonců, nikdy nevíme, co se může stát. Ale místo toho, abychom se soustředili na konec světa, měli bychom se spíše zaměřit na to, jak zlepšit svůj svět a dělat to, co je v našich silách, abychom ochránili naši planetu a vytvořili lepší budoucnost pro další generace.

Reklama
Reklama