Kravský trus jako záhadný lék na rakovinu? Lékař ho přímo konzumuje

Kravský trus jako záhadný lék na rakovinu? Lékař ho přímo konzumuje

Foto: Patrick Jennings / Shutterstock

Aktualizováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Pan Manoj Mittal není jen tak obyčejný doktor. V Indii je slavný. Tvrdí totiž, že kravská lejna a moč očišťují tělo i duši, a tak je konzumuje.

Pan Manoj Mittal není jen tak obyčejný doktor. V Indii je slavný. Tvrdí totiž, že kravská lejna a moč očišťují tělo i duši, a tak je konzumuje.

Tradiční indická medicína odpradávna doporučuje kravský trus jako všelék, který pomáhá také proti rakovině či covidu. Asi byste čekali, že vystudovaný pediatr něčemu takovému nebude věřit, aniž by nejprve neproběhly klinické testy a studie. Manoj Mittal ale v léčivou sílu kravského lajna věří. Již koncem roku 2021 zveřejnil video, v němž trus bez problémů konzumuje a vyzdvihuje benefity, které prý má nejen pro tělo, ale i pro duši a mysl.

Dobrý na vše...

Podle Arunachal24 prý trus obsahuje dostatek vitamínu B12, který nás chrání před zářením z mobilů, klimatizací, ledniček atd., jelikož produkují záření a způsobují tím nemoci podobné rakovině. Účinek radiace lze údajně snížit konzumací kravského hnoje, sděluje Mittal.

„Když vám kravský trus vejde do těla, očistí ho. Očistí i vaši mysl a duši. Každý kus lajna je pro lidstvo velmi cenný,“ tvrdí Mittal ve videu. Také řekl, že jeho matka přerušovala pravidelný půst právě tím, že jedla kravské výkaly, a že ženy, které dělají totéž, rodí přirozeným způsobem a nikdy nepotřebují podstoupit císařský řez. Dále tvrdí, že kravská moč obsahuje zlato.

Fakt, či blud?

Reklama

Ve videu je možné vidět lékaře, který bez obav zvedá ve stáji ze země kravské lejno a konzumuje ho, jako by šlo o chléb. Na sociálních sítích se však překvapivě nedočkal jen posměšků. Někteří mu přímo tleskali za to, že se drží i tradiční indické medicíny. Jiní ho, jak jinak, označili za šarlatána, který popírá vědecká fakta a šíří bludy, píší News18.

Případem se zabývala i Indická lékařská komora, která zvažovala, že Mittalovi odebere licenci. Přece jen by mohl tento bizarní „medikament“ předepisovat jako pediatr i dětem. Zatím je však stále lékařem na plný úvazek a vzhledem k tomu, čím vším byli lidé ochotni se léčit během pandemie covidu, bychom se nedivili, kdyby Mittal uspěl i s kravským lejnem.

Posvátné výkaly

Mimochodem, kravský trus hraje v indické kultuře důležitou roli, jelikož krávy se považují za posvátné. Dokonce se každoročně konají bitvy, ve kterých se účastníci ohazují kravskými výkaly.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama