Než vyrazíte na hospodský kvíz přímo do hospody, ověřte si své znalosti nejprve v našem kvízu a vyhněte se ostudě

Než vyrazíte na hospodský kvíz přímo do hospody, ověřte si své znalosti nejprve v našem kvízu a vyhněte se ostudě

Foto: Master1305 / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Máte rádi testy a kvízy? Máte všeobecný přehled a jste soutěživí? Milujete společnost a rádi zajdete do hospody? Pak pro vás bude hospodský kvíz jako stvořený.

Vznik hospodského kvízu

První hospodské kvízy neboli Pub Quizy spatřily světlo světa ve Velké Británii už před více než padesáti lety pod hlavičkou společnosti Burns and Porter. Odtud se šířily postupně do světa, až pozvolným tempem dorazily i do českých hospod. První Hospodský kvíz se konal 13. července 2013 v Blansku. Po jeho úspěchu se začal rozrůstat do dalších měst. V roce 2015 byla založena firma Hospodský kvíz s. r. o. a později začaly s podnikáním v této oblasti firmy Pubquiz nebo Chytrý kvíz.

Forma kvízu

V dnešní době jsou kvízy rozšířené i do menších obcí a jejich organizace a moderování se nemusí ujmout přímo specializovaná firma, ale v podstatě kdokoli, kdo je ochoten ostatním zprostředkovat tuto zábavu. Oficiální kvízy se drží svých pevně daných pravidel, soukromý organizátor si ovšem může pravidla uzpůsobit. Základem je vytvoření soutěžních týmů, které se proti sobě utkají, a zapisování správných odpovědí na papír. Na vítěze obvykle čeká příjemná výhra.

Kvízové otázky

Pokud nemáte představu, jak takový kvíz může vypadat a jaké na vás mohou číhat záludné otázky, vyzkoušejte některý z hospodských kvízů na internetu. Jeden hospodský kvíz jsme pro vás připravili – zjistíte, jak dobře si pamatujete středoškolské učivo nebo jaký máte všeobecný přehled. Pokud jste nezářili v matematice, ale vaší vášní byl zeměpis nebo třeba literatura, nevěšte hlavu. Oblasti otázek se střídají a určitě najdete i své oblíbené vědní obory.

A pokud se vám bude dařit v kvízech internetových, rozhodně se poohlédněte po blízké hospůdce, kde se můžete zúčastnit klání naživo uprostřed veselé společnosti.

 

Reklama
Reklama