Historické osobnosti, které kouřily marihuanu. Kdo ví, co by bez ní (ne)vzniklo

Historické osobnosti, které kouřily marihuanu. Kdo ví, co by bez ní (ne)vzniklo

Foto: Attributed to John Taylor / Public domain, Wikimedia commons

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Hezky česky řečeno: „tráva“ je „zázračná“ droga, která inspirovala lidi k vytváření nejrůznějších věcí. Dnes je však ve většině zemí nelegální, s výjimkou Severní Koreje, což je dost vzácné. Ale nebylo tomu tak vždycky.

Bývaly doby, kdy si všichni lidé mohli tuto drogu svobodně užívat pro sebe. Od největšího dramatika všech dob až po jednoho z nejslavnějších a nejvlivnějších amerických prezidentů všech dob. Pojďme se podívat na pět historických osobností, které kouřily marihuanu. Možná vás pořádně překvapí

.

William Shakespeare 

Shakespeare je všeobecně považován za největšího dramatika všech dob. Mnoho jeho fanoušků by však překvapilo, kdyby zjistili, že kouřil trávu. Když si uvědomíme, jak podivné byly některé jeho hry, začne to dávat mnohem větší smysl. Jak vůbec víme, že kouřil trávu? Inu, výzkum objevil stopy marihuany v hliněných dýmkách na Shakespearově zahradě a datoval je do doby, kdy tam žil.

Královna Viktorie

Královna Viktorie je jediným známým členem britské královské rodiny, který kouřil trávu. Dostávala ji od od svého lékaře J. R. Reynoldse, aby si ulevila od menstruačních bolestí. Bylina byla v její době často předepisována jako pomoc při křečích. Královna Alžběta později tuto drogu zakázala.

Johanka z Arku

Johanka z Arku je světoznámá francouzská válečnice, která tvrdila, že byla vyvolena Bohem, aby vedla vojska k vítězství. Byla obviněna z užívání „čarodějnických bylin", což byl pravděpodobně „plevel“. To mohlo být důvodem, proč věřila, že skutečně byla Bohem vyvolena. Nebo ji vedly kouzelné houby, které taktéž užívala?

Reklama

Faraon Ramesse II.

Ve faraonově hrobce byly nalezeny stopy marihuany a je také dobře známo, že egyptští faraoni kouřili marihuanu k mnoha léčebným účelům. Pokud faraoni trpěli hemoroidy nebo bolestmi očí, pak běžnou léčbou bylo užívání léčebné marihuany. Faraóni často plnili své hrobky věcmi, které si chtěli vzít s sebou do posmrtného života.

George Washington a spol.

Washington trávu nejen kouřil, ale také ji pěstoval na zahradě. Používal ji jako lék proti bolesti zubů. Kromě Washingtona kouřilo marihuanu také dalších jedenáct amerických prezidentů: George W. Bush, Bill Clinton, Jimmy Carter, John F. Kennedy, Franklin Pierce, Zachary Taylor, Andrew Jackson, James Monroe, James Madison a Thomas Jefferson.

Reklama
Reklama