Ano, nebo ne? Kvíz o všeobecných znalostech ze světa kolem nás

Ano, nebo ne? Kvíz o všeobecných znalostech ze světa kolem nás

Foto: PixelsAway / Depositphotos

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Toužíte mít všeobecný přehled? Náš test vám pomůže nejenom zjistit, jak jste na tom s obecnými vědomostmi. Také se při něm můžete naučit něco nového. Deset otázek vám přináší nové informace a zajímavá fakta.

Neúspěšný umělec se sklony k diktatuře

Všeobecné znalosti jsou plné historických událostí. Mezi ty nejznámější patří především ty, které trvaly dlouhá léta a při kterých došlo k zásadním událostem. Takovou událostí je i druhá světová válka trvající dlouhých 6 let. Za jejím vypuknutím stál po celém světě známý diktátor Adolf Hitler. Nacistický politik Adolf Hitler se narodil v roce 1889 v Rakousku. V dospívání bylo jeho velkým snem stát se umělcem, žádná ze škol ale nevyhodnotila jeho talent jako dostačující. A tak se stal nezaměstnaným mladým mužem, který se spíše z nudy začal zajímat o politiku a armádu.

V první světové válce jeho život visel na vlásku

V roce 1913 se přestěhoval do Mnichova, odkud dobrovolně pokračoval jako voják do první světové války. Zde jej jeden z nepřátelských vojáků ušetřil smrti. Tehdy tento voják netušil, že to bude právě Hitler, kdo bude stát za krveprolitím nejenom milionů židů.

Již v roce 1933 se dokázal Hitler stát na území Německa kancléřem. Postupem času měl takový vliv, že dokázal vyvolat nenávist vůči židům a jejich systematickou likvidaci. Jeho Třetí říše měla ovládnout celý svět. Německá armáda obsadila velkou část Polska či Československo. Po téměř 6 dlouhých letech začal ale Hitler válku prohrávat. 30. dubna roku 1945 spáchal sebevraždu, a dostal se tak před takzvaný Boží soud. Spolu s ním zemřela i jeho dlouholetá přítelkyně Eva Braunová.

Hitler a Braunová spolu měli dlouholetý vztah

Právě vztah Hitlera s Braunovou je poměrně zajímavým. Původně se jednalo pouze o dlouholetý pár. Ten se ale nakonec dva dny před smrtí, tedy 28. dubna roku 1945, v utajeném bunkru vzal. S Hitlerem se Braunová seznámila již v roce 1929, tehdy jí bylo pouhých 17 let. Byla to právě ona, která na začátku Hitlerovy kariéry stála za jeho fotografickými snímky. Mohla ho dokonce také natáčet. V jejich vztahu měla Braunová dostatečně silné slovo. Měla to být dokonce i ona, kdo chtěl společně spáchat sebevraždu. Svého dvoudenního manžela k tomu dokonce měla povzbuzovat. Vzhledem k tomu, že ale neexistují žádné konkrétní záznamy, může se jednat pouze o domněnky.

 

Reklama
Zdroje článku:
Reklama