Kvíz: Poznáte, jaké zemi patří tyto vlajky? Všech 10 neuhádne skoro nikdo

Kvíz: Poznáte, jaké zemi patří tyto vlajky? Všech 10 neuhádne skoro nikdo

Foto: Shipulin_photo / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Každý ze států má svou jedinečnou vlajku. Některé jsou si podobné více, jiné méně. Dokážete je rozpoznat v našem kvízu světových vlajek?

Vlajka, z které vám budou doslova oči přecházet, pochází z belgických Antverp a je vskutku jedinečná. Šachovnicová pole jsou posázená do očí bijícími barvami, které vám nedají odpočinout. Na vlajku tak, pro slabší povahy, nemusí být příjemný pohled. Hned v závěsu v extravaganci je i vlajka nizozemské provincie nazývající se Friesland. Jedná se o vlajku složenou z modrých a bílých šikmých pruhů. V nich se nachází dohromady 7 zvláštních tvarů připomínajících srdce. Nikdy se ale jako srdce kreslit nesmí. A to proto, že oficiálně značí sedm červených listů žlutého leknínu.

Některé z vlajek by bylo opravdu těžké nakreslit

Ani sicilskou vlajku by nebylo snadné namalovat. Uprostřed vlajky se totiž nachází tři nohy, mezi nimiž leží hlava člověka. Nohy značí ostrov, na kterém se Sicílie nachází. Od roku 1992 lze obdivovat také fascinující vlajku Kyrgyzstánu. Na červeném poli je uprostřed žluté slunce, které obklopuje 40 rovnoměrně rozmístěných paprsků. S červenou barvou je zkombinována také nepálská vlajka. Červená barva v ní připomíná národní květinu rododendron. Modrá je zde vyobrazením míru.

Namalovat některé z vlajek států či částí jednotlivých zemí může být skutečně složité. Rozpoznat je v našem kvízu by vám ale takovou práci dát nemělo.

 

Reklama
Reklama