Hudební putování s Nedvědy: Kvíz o písních legendární hudební skupiny

Hudební putování s Nedvědy: Kvíz o písních legendární hudební skupiny

Foto: ttgaba / Creative commons, CC-BY-SA, Miloslav Rejha / Creative commons, CC-BY

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

František a Jan Nedvěd jsou jedněmi z nejoblíbenějších českých folkových písničkářů. Jejich legendární songy si u táboráku zpíváme již několik desetiletí. Znáte všechny jejich písničky?

Několik let již nevystupují, jejich písně ale zná každý

František s Honzou jsou interprety i skladateli nejedné populární písně. Ve školách i u táboráků pravidelně zaznívají například Podvod, Stánky, Valčíček, Hrášek, Růže z papíru či Na kameni kámen. Ve své době bylo toto duo natolik úspěšné, že dokázalo vyprodat i obrovský Strahovský stadion. To se tehdy podařilo pouze zahraničním hvězdám, jakou byl například Michael Jackson. 

Koncert na Strahově proběhl při příležitosti oslavy padesátých narozenin mladšího z bratrů Nedvědových Jana Nedvěda. I přesto, že pořadatelé byli velmi skeptičtí a nevěřili v úspěch populární dvojice, 21. června 1996 ke koncertu skutečně došlo. K překvapení mnoha skeptiků se jednalo o jeden z vůbec nejúspěšnějších koncertů pořádaných na tomto stadionu. Na bratry Nedvědovy tehdy přišlo více než šedesát tisíc diváků.

Bratři Nedvědové vyprodali Strahovský stadion
Bratři Nedvědové dokázali vyprodat Strahovský stadion | Zdroj: Angyalosi Beata / Shutterstock

V současné době již žije pouze mladší z bratrů Jan

Po koncertě na Strahově se kvůli neshodám na dlouhá léta cesty bratrů rozešly. Opět si zazpívali až po jedenácti letech. V současné době již žije pouze starší z bratrů Jan Nedvěd. Jeho mladší bratr František zemřel v červenci 2021 na rakovinu plic.

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama