Kvíz: Ověřte si, jak dobře znáte české hity 80. let, které se stále hrají nejen v rádiích

Kvíz: Ověřte si, jak dobře znáte české hity 80. let, které se stále hrají nejen v rádiích

Foto: David Sedlecký / Creative commons, CC-BY-SA

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Hana Zagorová, Petr Sepeši či Marie Rottrová jsou zpěváky, kteří neodmyslitelně patří k českým hitům 80. let. Jak moc dobře si pamatujete největší songy této doby? Vyzkoušejte své znalosti v našem kvízu.

Iveta Bartošová v životě prožívala šťastné i smutné okamžiky

Pěveckou ikonou byla po dlouhá léta zpěvačka Iveta Bartošová. Od její smrti již uběhlo několik let. I přesto, že byla fenomenální zpěvačkou, spousta lidí si ji pamatuje především v době, kdy měla psychické problémy, které utápěla v alkoholu. My se ale pokusíme zavzpomínat spíše na její šťastnější období v životě.

Smrt kolegy Sepešiho ji donutila vzít si pár měsíců pauzu

Svou pěveckou kariéru započala v roce 1982. Tehdy vystupovala s kapelou Dianthus. Jen o pár měsíců později se účastnila pěvecké soutěže Talent pořádané v Novém Jičíně. Díky postupu do krajského kola v Třinci, kde se umístila na druhém místě, následně získala i další soutěžní ocenění. Osudným jí bylo setkání s Petrem Sepešim. S tím se potkala na festivalu Mladé písně v Jihlavě. S Petrem spojili své síly a stali se úspěšnou pěveckou dvojicí s hity jako Medové dny, Knoflíky lásky či My to zvládnem. Tragická smrt Sepešiho dala Bartošové možnost pustit se do sólové dráhy. Iveta ale potřebovala pár měsíců pauzy.

Úspěch sólové dráhy vystřídaly psychické problémy

Spolupracovala s Františkem Janečkem a Ladislavem Štaidlem. Za svá alba získala nejednu Zlatou desku. Mezi její nejznámější hity patřily skladby jako Dva roky prázdnin, Málo mě znáš, Útoč láskou či Léto nebo Hej pane diskžokej. Následná kariéra přinesla Ivetě vzestupy i pády. Psychické problémy ji dohnaly k předčasnému ukončení života. Ke spáchání sebevraždy došlo 29. dubna roku 2014.

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama