Podívejte se na místa, kde byste se rozhodně neměli nikdy koupat

Podívejte se na místa, kde byste se rozhodně neměli nikdy koupat

Foto: givaga / Shutterstock

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Léto je ke koupání jako stvořené. Některý místům je ale lepší se vyhnout. Obzvláště těmto pěti. Naštěstí se ale všechny nacházejí v zahraničí.

Jákobova studna

Tato oblíbená turistická destinace se nachází v americkém Texasu. Najdete v ní nejen křišťálově čistou vodu, ale také nespočet hlubokých propletených jeskyní, které lákají jak amatérské tak i profesionální potápěče. Právě složitost podvodního jeskynního systému dělá z Jákobovy studny jedno z nejnebezpečnějších míst ke koupání, které si vyžádalo již několik lidských životů.

Jákobova studna, Zdroj: Martina Birnbaum/ Shutterstock

Řeka Nil

Druhá nejdelší řeka na světě je pro koupání naprosto nevhodná kvůli velkému množství nilských krokodýlů, kteří zde žijí. Krokodýl nilský patří nejen k největším, ale také k nejagresivnějším druhům krokodýlů, dorůstá až 4 metry a váží až 400 kg.

Stejně jako ostatní krokodýli má i krokodýl nilský silný skus, který je mezi všemi zvířaty jedinečný, a ostré kuželovité zuby, které se zařezávají do masa a je téměř nemožné se z jeho stisku vymanit. Dokážou vyvinout velkou sílu po delší dobu, díky čemuž dokáže zadržet i velmi velkou kořist pod vodou, dokud se neutopí.

Jezero Viktoria

Jezero Viktoria, které se nachází v Jižní Africe patří k těm nejnebezpečnějším místům ke koupání naprostým právem, V průměru zde zahyne 5000 osob ročně. Toto jezero má v podstatě své vlastní klima, počasí se zde může změnit z minuty na minutu. Mnoho rybářů zde během krásného slunečného dne zaskočil přívalový déšť a silná bouřka s vlnobitím, které doslova rozlámaly jejich lodě na kusy.

Jezero Karačaj

Malé jezero Kuračaj v centrálním Rusku se nachází v blízkosti jaderné elektrárny a z toho důvodu patří mezi nejvíce znečištěná místa na světě. Sovětský svaz ho v roce 1951 začal využívat jako odkladiště radioaktivního odpadu z nedalekého úložiště jaderného odpadu Majak, které se nachází nedaleko města Ozyorsk (tehdy nazývaného Čeljabinsk-40).

Reklama

V současné době je jezero z části zabetonované a z části vyschlé a funguje jako "přípovrchové trvalé a suché úložiště jaderného odpadu".. Nicméně úroveň radiace je zde stále velmi vysoká. Radioaktivita jezera je srovnatelná s černobylskou katastrofou, nejhorší jadernou havárií všech dob.

Řeka Strid

Řeka Strid, Zdroj: allouphoto/ Shutterstock

Řeka Strid je tím úplně nejvíce nebezpečným místem ke koupání, kterému byste se skutečně měli obloukem vyhnout. Řeka Strid v Britském hrabství Yorkshire je opravdu nádherným místem, kde pořídíte úchvatné fotografie. na druhou stranu je ovšem velmi nebezpečné.

Břehy řeky jsou lemované obrovskými balvany, takže pokud do ní spadnete, je téměř nemožné se dostat z vody ven. Aby toho nebylo málo, řeka je plná velmi silných vodních proudů, které vás okamžitě strhnou a s největší pravděpodobností vás semelou a roztrhají o ostré kameny na dně řeky. Nenechte se tedy zmást její zdánlivou klidností, pád do ní znamená téměř jistou smrt.

Reklama
Zdroj článku:
Reklama