Falešný Superman řádil v Erfurtu. Fanynka doufala v setkání s jeho představitelem a zaplatila miliony

Falešný Superman řádil v Erfurtu. Fanynka doufala v setkání s jeho představitelem a zaplatila miliony

Foto: Ali Emir Bayram / Creative commons, CC-BY-SA

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Kdy se vám naskytne příležitost setkat se se samotným Supermanem? Navíc, který byl před několika lety zvolen v kategorii „nejvíc sexy muž světa". Pětatřicetiletá žena z Erfurtu doufala právě v toto setkání s britským hercem Henrym Cavillem. Zůstalo u doufání, ale prázdný účet byl realitou.

Nakonec byla důvěřivá fanynka filmové postavy „pouze“ okradena o své úspory, jak v tento týden oznámila durynská policie. Žena z hlavního města německého spolkového státu Durynsko se totiž stala obětí podvodu. V naději, že se setká s hercem Supermana Henrym Cavillem, převedla pachatelům téměř 100 000 eur (téměř dva a půl milionu korun). Ti se vydávali za herce, napsal německý deník Frankfurter Allgemeine Zeitung na základě informací místního policejního sboru.

Fanynku pravděpodobně uchvátil nejenom Supermanův smysl pro spravedlnost, ale i ohromující fyzický vzhled. Jeho představitel, Henry Cavill, musel kvůli roli podstoupit drastickou dietu a velmi výrazně vyrýsovat postavu. A to celkem za devět měsíců - pět měsíců před natáčením a čtyři měsíce během natáčení. Scény, ve kterých je herec bez trika, se totiž točily jako jedny z posledních, uvádí ČSFD jako zajímavost. 

Čtyřicetiletý Henry William Dalgliesh Cavill je britský herec. Objevil se ve filmech Hvězdný prach a Válka Bohů, hrál roli Charlese Brandona, vévody ze Suffolku, v seriálu Tudorovci, ztvárnil roli Geralta v seriálu Zaklínač a právě zmíněného Supermana/Clarka Kenta ve filmu Muž z oceli.Frau wird Betrugsopfer von falschem Superman https://t.co/RhPokNz0li pic.twitter.com/lXAXVIWvsH

Obyvatelka Erfurtu ve středním Německu naletěla podvodníkům, kteří se vydávali za herce Cavilla. Údajný Henry Cavill kontaktoval ženu, která je jeho velkou fanynkou, prostřednictvím sociální sítě a navrhl jí osobní setkání v Německu. Za „setkání snů“ však měla přispět na výdaje spojené se schůzkou, jak dále uvedla policie doslova na „náklady na organizaci a náklady na doručení zásilky".

Teprve poté, co důvěřivá a setkání lačná žena převedla na různé účty přibližně 95 000 eur (asi 2,3 milionu korun), si uvědomila, že naletěla podvodníkům. „Místo setkání s oblíbeným hercem ženě nakonec zbylo jen oznámení na policii a prázdný účet," uvedl policejní mluvčí. Nyní policie vyšetřuje podvod a hledá aktéry, kteří „předstírali falešné skutečnosti“, napsal Frankfurter Allgemeine Zeiting.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama