6 důvodů, proč je parní čištění jedinečný způsob úklidu

6 důvodů, proč je parní čištění jedinečný způsob úklidu

Foto: j.chizhe/ Shutterstock

Aktualizováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

V některých částech světa je parní čištění nejčastěji používanou metodou čištění koberců, podlah, matrací a mnoha dalších povrchů. Pokud chcete zachovat čistotu a zároveň nepoužívat chemikálie, je to pravděpodobně jediná volba.

Čištění párou - efektivní proces

Čištění párou dokáže odstranit usazeniny i mastnotu. Horké páry totiž proniknou i do pórů materiálů a povrchů, které je třeba vyčistit. Jedná se prakticky o desinfekci bez použití chemikálií. Čištění vroucí vodou zbaví prostor choroboplodných zárodků, alergenů, bakterií a jiných škodlivých mikroorganismů.

1) Téměř všichni výrobci koberců, podlah a textilií volí parní čištění pro efektivní úklid povrchu.

2) Pára je nákladově efektivní a není nebezpečná pro děti a domácí zvířata. Můžete snadno vyčistit povrch, protože vodní páry nezanechávají stopy. Na rozdíl od desinfekčních přípravků nedochází při parním čištění k uvolňování nebezpečných aerosolů do prostoru místnosti.

3) Interiér, ve kterém se pohybujete, je pomocí parního čištění zbaven nečistot, patogenů a původců alergií.

4) Tato metoda čištění nevyžaduje uzavření místností během nebo po procesu čištění.

5) Je prokázáno, že čištění párou je naprosto bezpečné a páry o vysoké teplotě nepoškozují tkaniny. Navíc je tato metoda vhodná k odstranění pachu domácích mazlíčků z koberců a dalších domácích tkanin.

6) Čištění párou je ve srovnání se suchým čištěním šetrné k životnímu prostředí. Rovněž udržuje barvu a strukturu vyčištěného objektu. Nevyužíváte žádné chemické prostředky, pouze čistou vodu.

Parní čištění dokáže zbavit místnosti nánosů nečistot, bakterií, alergenů a patogenů. Navíc vše čistíte zcela ekologicky, bez použití chemikálií.

Reklama
Zdroj článku:
Reklama