Místo na planetě, které věda nedokáže vysvětlit: Taoský zvuk

Místo na planetě, které věda nedokáže vysvětlit: Taoský zvuk

Foto: Nick Fox/ Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Pozoruhodný zvuk je obvykle spojován s místem, kde se objevil a kde jsou jeho počátky nebo kde byl prvně zveřejněn. Tomuto jevu se tedy přezdívá Bristolské hučení neboli Taoské hučení. Podivný zvuk se line vzduchem již několik let! Ale proč?

Městečko Taos leží hned na severu Mexika a za řadu let hostilo již několik slavných rezidentů. Kromě slavných osobností se v městečku usídlilo jedno tajemství za druhým. Podivný šum, který se neustále nese vzduchem, byl poprvé slyšen na začátku devadesátých let.

Zvuku se snažil porozumět Joe Mullins. Výzkum po určité době prokázal jediné: Zvuk obsahuje více zvuků současně. To znamená, že má více forem, což potvrdili i místní.

Z výpovědi bylo jasné, že každý slyší jiný zvuk. Některé trápí bzučení, jiní zase neustále slyší něco jako hučení. Tento objev je poněkud zarážející a divný. Jenže zvuk působí většině lidem bolesti hlavy, které je obtěžují na každém kroku, anebo je pro ně velmi nepříjemný. Když vás trápí neustálý hukot, zapříčiní to bolesti hlavy a migrény.

Kvůli těmto problémům se začali vyrojovat čím dál větší bláznivé teorie o tomto hluku. Proč vznikl nebo odkud přišel? Dokonce místní začali věřit, že zde provádějí pokusy mimozemšťané. Opravdu velice dlouhou dobu nikdo nedokázal vysvětlit, proč dochází k těmto zvukům. Jak už to tak bývá, když se něco nedaří, tak se to nedaří a výzkumy se ukončí.

Jistí si můžeme být jednou věcí. Jak známe lidi, ti nenechají jen tak nějakou záhadu být. Vše musíme vědět! Proto žádná záhada nezůstane dlouho nevysvětlená. Třeba za rok či dva dojde k průlomu a zjistíme, co zapříčinilo Taoský hluk. Nejnovější poznatky však vycházejí z toho, že by hlavní příčinou mohli být oceánské proudy. Ale jistí si tím nemůžeme být, koneckonců, někteří dělají z komára velblouda.

Reklama
Zdroj článku:
Reklama