Retro pochoutky, které chutnají tehdy i dnes. Moc jich ale není

Retro pochoutky, které chutnají tehdy i dnes. Moc jich ale není

Foto: HandmadePicture / Depositphotos

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Touláte se po supermarketu a přemýšlíte, co dobrého byste si dali? Aby to chutnalo jako dřív? To je dost těžký oříšek, ale my jsme pár věcí našli. Jsou stále skvělé. Podívali jsme se i na jejich složení.

Obsah článku
  1. Arašídové křupky
  2. Barila
  3. Arizonky

Našli jsme tři  kousky, které mohou stále chutnat jako dřív!

Arašídové křupky

Původní rostlinné oleje v křupkách nahradil ztužený palmový tuk. Přesto se dá říci, že pokud jsou dobré křupky a dostatek arašídové pasty, tak jsou výtečné. Skoro jako kdysi. Arašídové křupky, zejména ty od pohledu trošku vlhčí, zařazujeme do výběru. Složení některých křupek hodně napoví... ale na dnešní dobu celkem fajn, palmový olej zrovna tady chuťově příliš nevadí.

  • Arašídových křupek SecaloKukuřičná krupice, arašídy (nejméně 25 %), rostlinný tuk palmový plně ztužený, sůl.
  • Cant: Složení : Kukuřičná krupice (50 %); ARAŠÍDY pražené loupané (34,5 %); Palmový olej; Jedlá sůl

Barila

S čokoládami je to těžké, jejich kvalita rapidně upadá. Najít ty, které obsahují kakaové máslo, cukr a kakaový prášek ve svém základu je docela těžké. Když se do nich přisypají arašídy, na světě je jedna z nejlepších retro čokolád. Barila. Pod stejným názvem ji stále najdete. Složení ujde. Snad jen, mohla by být méně sladká.

Barila: Cukr, ARAŠÍDY, kakaové MÁSLO, kakaová hmota, SUŠENÉ PLNOTUČNÉ MLÉKO, SUŠENÁ SYROVÁTKA, MLÉČNÝ tuk, LÍSKOOŘÍŠKOVÁ PASTA, emulgátor (slunečnicový lecitin), vanilkový extrakt, Obsah kakaové sušiny v MLÉČNÉ čokoládě nejméně (33%)

Arašídové čokolády vyrábí i jiní výrobci, některé se originálu podobají ještě více.  

Arizonky
Arizonky | Zdroj: Renata Petříčková (archiv autora)

Arizonky

Tak na těch snad není co zkazit. Občas v obchodě narazíte i na obyčejné neochucené Burizony. Není to však pravidlem. Rozhodně se poohlédněte kolem. Arizonky jsou další stálicí pro pamětníky. A ty chutnají skoro jako kdysi. 

Arizonky: rýžové burizony, cukr, rostlinný extrakt ze světlice barvířské, přírodní barviva: betanin E162 a měďnaté komplexy chlorofylinů  E141.

Pamatujete si na ty růžové, na kterých z nějakého důvodu bylo vždycky o trošku více sladké polevy, která se až vylamovala?

Na burizony, ze kterých se vytvářelo nepečené karamelové cukroví?

Co je vaše nej retro vzpomínka?

Reklama
Reklama