Prádelním šňůrám odzvonilo? Sušička prádla vítězí

Prádelním šňůrám odzvonilo? Sušička prádla vítězí

Foto: mariakray / Shutterstock

Aktualizováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Nové technologie se stále snaží náš každodenní život zjednodušovat. Pračka, myčka nebo mikrovlnka jsou jen příklady vybavení běžné domácnosti. Ulehčují nám práci a šetří čas. Sušičky prádla se pomalu stávají dalším spotřebičem, bez něhož si brzo nedovedeme život představit.

Stále rychleji

Čas jsou peníze. Někdy je potřeba mít vyprané prádlo suché ještě ten den. Za hodinu nebo za tři můžete mít suché nejen džíny, ale třeba i ložní prádlo, a to za každého počasí. Stačí si nastavit ten správný program. Také pokud prádlo vyndáte ještě teplé a složíte, nemusíte žehlit. Což vám ušetří další fůru času. Dnešní sušičky jsou velmi šetrné, a to jak k prádlu, tak k vaší peněžence. Přesto je dobré se při nákupu podívat nejen na cenu, ale také na recenze a energetickou spotřebu.  

Je libo načechraný ručník?

Při sušení prádla v sušičce se nepoužívá aviváž, přesto je po usušení jemnější než při použití jakýkoliv chemikálií. Pro ještě větší jemnost můžete koupit změkčovací míčky do sušičky, mají je i v běžných drogériích. Filtr zbaví vaše prádlo prachu, pylů nebo třeba chlupů vašich zvířecích mazlíčků, to ocení nejenom alergici. Také bakterie a plísně se díky vyšším teplotám sušení nebudou množit a šířit ve vlhkém prádle. Pouze vyprané prádlo totiž není úplně čisté a během klasického sušení se na něj může nalepit ještě mnohem více špíny. Pro krásnou vůni lze pořídit ubrousky do sušičky, ty také pomáhají prádlo zbavit statické elektřiny.

Jeden spotřebič zvládne oboje

Někdy doma už není dostatek místa na další velký spotřebič. Kromě velmi úzkých sušiček jsou na trhu dostupné i hybridní pračky se sušičkou. Za přibližně stejnou cenu jako při koupi pračky a sušičky zvlášť. Je nutné si však dát pozor na rozdílné kapacity při praní a sušení. Objem prádla v bubnu je u sušení vždy nižší, aby se vzduch mohl dostat mezi kusy prádla, jinak nebude prádlo pořádně dosušeno.

Reklama
Zdroj článku:
Kateřina Robová
Reklama