Kvíz: Zvládnete 10 otázek z hospodského kvízu bez jediné chyby? Připravte se, je to náročné

Kvíz: Zvládnete 10 otázek z hospodského kvízu bez jediné chyby? Připravte se, je to náročné

Foto: Rachel Kinloch / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Možná jste se už setkali s pojmem hospodský kvíz. O jaký kvíz se vlastně jedná a kde se zrodil? Hospodský kvíz neboli Pub Quiz má svoji kolébku ve Velké Británii a světlo světa spatřil už v 70. letech 20. století.

Jak je na tom hospodský kvíz v našich hospodách

Cesta do českých hospod mu tedy trvala poměrně dlouho, nicméně už našel své věrné soutěžící ve větších městech, ale i v menších obcích. Pro pohostinství, zařazení hospodského kvízu do jednoho dne v týdnu v době, kdy bývá většinou nízká návštěvnost, může být výborným obchodním tahem. Pro provozovatele bude znamenat zvýšení tržeb a dokáže vytáhnout do společnosti lidi, kteří by jinak trávili čas osamoceně. Dá jim šanci na malou společenskou událost, zábavu a setkání s ostatními stejně soutěživými hráči.

Oficiální hospodské kvízy pořádané různými firmami, které se přímo na tento typ soutěží specializují, mají svá pevně daná pravidla. Je ovšem možné zorganizovat si v oblíbené hospodě svoje vlastní pojetí hospodského kvízu a pravidla přizpůsobit lokálním možnostem.

Pokud byste se chtěli do obdobné akce pustit, a vytvořit tak příjemnou soutěžní atmosféru pro ostatní hosty, vyzkoušejte si náš kvíz pro představu, jak mají kvízové otázky vypadat.

Věřte, že ačkoliv se hraje v hospodě a atmosféra může být s postupující konzumací už lehce uvolněná, otázky nijak snadné nejsou. Prostě každý musí opravdu zabrat a zalovit hluboko pod šedou kůrou mozkovou, aby trefil správnou odpověď. Také je vhodné vystřídat více témat. Přece jen, každý neví vše. Někoho zajímá příroda, jiného historie nebo sport. Šance na výhru se tak rovnoměrněji rozloží mezi hráče nebo týmy.

A už se můžete pustit do dnešního kvízu.

 

Reklama
Reklama