Kvíz: Vyznáte se v českých hitech 20. století?

Kvíz: Vyznáte se v českých hitech 20. století?

Foto: Pavel Gwužď / Nextfoto

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Písně minulého století nezřídka zaznívají především v předních českých rádiích. Máme tak možnost si je neustále připomínat. Jak moc dobře tyto songy znáte, zjistíte v našem kvízu.

Csákovou proslavily písničky Pink, Tenhle kluk nebo La isla bonita

Mezi zpěvačky, které v minulém století nazpívaly nejednu oblíbenou píseň, se řadí i Ilona Csáková. Vystudovala střední pedagogickou školu, místo učitelky se ale stala zpěvačkou. Má na svém kontě hity jako Tornero, La isla bonita, Tenhle kluk nebo oblíbenou píseň o růžové barvě Pink.

Byla součástí skupiny Laura a její tygři

Ilona byla mimo sólovou dráhu také součástí skupiny Laura a její tygři. V této skupině zpívala Ilona od roku 1987 do roku 1992. S touto hudební skupinou strávila 5 let. Dohromady s ní vydala hned tři alba. Díky koncertování s Laurou a jejími tygry vystupovala mimo česká pódia také ve Francii nebo Bulharsku. Sólovou kariéru rozjela záhy poté, co ze skupiny odešla. Okamžitě se stala miláčkem publika. To dokazuje i fakt, že byla v roce 1996 předskokankou zpěvačky Tiny Turner.

Zalíbení našla v muzikálech

Za svou kariéru získala nejedno ocenění. Mezi ta největší patří Český anděl či 2. místo v anketě Český slavík. Na konci 20. století se Csáková hojně objevovala v českých muzikálech. A to například v muzikálu Kleopatra, Vlasy, Golem nebo Tři mušketýři.

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama