"Lidé se obětují pro hodnoty, které nesplňují jejich skutečné potřeby", řekla bývalá první dáma

"Lidé se obětují pro hodnoty, které nesplňují jejich skutečné potřeby", řekla bývalá první dáma

Foto: VK Studio / Shutterstock

Aktualizováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

James Clear je americký autor, který ve své knize sdílí tipy na zdokonalování osobnosti založené na osvědčeném vědeckém výzkumu.Učí tak lidi, jak provádět malé změny, které pozmění jejich zvyky a návyky, a přinesou pozoruhodné výsledky. Knihy se po celém světě prodalo více než 4 miliony kusů. Zde jsou jeho 3 zamyšlení, 2 citace známých osobností a 1 otázka pro vás na závěr.

Tři Jamesova zamyšlení

1. „Strach z neúspěchu je větší, když na problému nepracuješ."

Pokud podnikáte jisté kroky a přijímáte opatření, máte menší obavy z neúspěchu, protože si uvědomujete, že můžete ovlivnit výsledek.

2. „Často se můžete naučit více od kolegů, kteří jsou o 2 roky před vámi, než od mentorů, kteří jsou o 20 let před vámi."

Život se vyvíjí a většina poznatků je zastaralá.

3. „Udržujte si bezpečnostní rezervu, i když vše jde dobře."

Bohatí lidé bankrotují kvůli ještě většímu bohatství. Zdraví lidé si působí zranění při dosahování osobních rekordů. Produktivní lidé si na sebe neberou příliš mnoho projektů. Nenechte své ambice, aby zruinovaly vaši pozici.

Reklama

Dvě zkušenosti osobností

1. Autorka Grace Bonney - jak se zlepšit v říkání NE:

„Největší strach, který většina z nás má, když se učí říkat ne, je, že promarníme příležitost." 

„Příležitost, která by nás katapultovala k úspěchu, nebo která už nikdy nepřijde. A většinou to prostě není pravda. Zjistila jsem, že první část při učení se říkat NE, je naučit se akceptovat, že nabídky a příležitosti jsou pouze známkou toho, že jste na správné cestě. Ještě jste nedošli na konečnou a ani tam nikdy dorazit nemusíte. Pokud si vás někdo vybral, znamená to, že děláte něco správně. A to je největší příležitost, kterou můžete dostat - šanci rozpoznat, že se vaše tvrdá práce vyplácí. A pokud budete i nadále dělat dobrou práci, budou tyto příležitosti v průběhu času pokračovat - a zlepšovat se.“

2. Bývalá první dáma Spojených států amerických Eleanor Rooseveltová  při zvažování toho, čeho si nejvíce cení, řekla:

„Abyste byli dospělí, musíte si uvědomit, čeho si nejvíce ceníte."

„Je zajímavé zjistit, že poměrně málo lidí dosahuje této úrovně dospělosti. Zdá se, že se nikdy nezastavili, aby zvážili, co má pro ně hodnotu. Vynakládají velké úsilí a někdy se velmi obětují pro hodnoty, které v zásadě nesplňují jejich skutečné potřeby. Možná jen vstřebali hodnoty své konkrétní profese nebo zaměstnání, své komunity nebo sousedů, svých rodičů nebo rodiny.“

„Nedospět k jasnému pochopení vlastních hodnot je tragické plýtvání. Promrhali jste celou pointu toho, o čem je život.“

Jedna otázka pro vás:

Jak dokážu žít s tím, co si o mně myslí jiní lidé?

Reklama
Zdroj článku:
Reklama