KVÍZ: Nejnebezpečnější zvířata v historii lidstva

KVÍZ: Nejnebezpečnější zvířata v historii lidstva

Foto: Eric Isselee / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Na světě je spousta nebezpečných živočichů, kteří nás během okamžiku nepozornosti mohou připravit o život. Poznáte v kvízu, kterým zvířatům byste se raději měli vyhnout obloukem?

Pozor si dejte na medúzy i toulavé psy

Jak už to tak bývá, život je plný nástrah a nebezpečí. To číhá opravdu na každém rohu. Alespoň, co se živočichů týká. O tom, že je lev nebezpečnou dravou šelmou, asi nemusíme mluvit. Ročně tento král džungle zabije okolo tří set lidí. Věděli jste ale, že mezi další nebezpečná zvířata patří také medúzy? Samozřejmě záleží na spoustě okolností. Ovšem i taková medúza, která si v moři žije svým životem, dokáže zdravotně oslabeného člověka snadno usmrtit. Stačí, aby se o něj pořádně otřela. 

Za nebezpečné zvíře je také považován pes. Není to totiž pouze nejlepší přítel člověka. Stačí popojet za hranice vyspělých zemí a již je na místě mít před divokými psy respekt. Nejenom, že mohou člověka smrtelně napadnout, obrovskou hrozbou je také vzteklina. Ta je u neočkovaných psů z rozvojových zemí na denním pořádku.

Roj včel umí brutálně zaútočit

Na pozoru byste se ale měli mít také před buvoly, hrochy nebo i malinkými včelami. Ty totiž mohou ublížit nejenom alergikům. V případě, že vás napadnou hromadně z velkého roje, šance na přežití se může okamžitě snížit na minimum.

Některá zvířata se na první pohled tváří mírumilovně, dokážou vás ale přivést do maléru, který vás může stát i život. Víte o každém tvorovi, před kterým byste se měli mít na pozoru? 

 

Reklama
Zdroje článku:
Reklama