Kvíz: Jak dobře znáte divadelní díla Williama Shakespeara a jeho nezapomenutelné postavy

Kvíz: Jak dobře znáte divadelní díla Williama Shakespeara a jeho nezapomenutelné postavy

Foto: Public domain, Wikimedia commons

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

William Shakespeare patří již po staletí mezi velmi oblíbeného a také jednoho z nejznámějších básníků a dramatiků. Víte o jeho dílech, mezi něž patří například Romeo a Julie či divadelní hra Othello, skutečně všechno?

William Shakespeare se narodil v roce 1564 ve Stratfordu nad Avonou. Během svého života dokázal napsat téměř 40 divadelních her. Navíc se také věnoval psaní sonetů či epických básní. Protože byl nejenom úspěšným dramatikem, ale i populárním hercem, stal se spoluvlastníkem hereckého souboru Služebníci lorda komoříhho. Jeho díla se stala natolik slavnými, že jsou překládána téměř do všech jazyků světa. Témata Shakespeare čerpal nejenom ze svého okolí, ale také z anglických dějin a přírody, která se kolem něj nacházela.

Shakespeare měl celkem tři děti. Ty se mu narodily se ženou Annou Hethawayovou, která byla o celých osm let starší než on sám. Oženil se velmi mlád. A to již ve svých osmnácti letech. I přesto, že se dočkal čtyř vnoučat, svůj majetek jim po své smrti neodkázal. Závěť byla napsána na jeho přátele a kamarády. Za věnované peníze si muži měli koupit prsteny připomínající jejich věčné přátelství. 

Shakespeare byl bravurním spisovatelem dramat, komedií i básní. Mezi nejznámější díla, která se dočkala nejednoho divadelního či filmového zpracování patří Veselé paničky windsorské, Večer tříkrálový, Hamlet, Othello nebo Romeo a Julie.

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama