7krát ročně styk s cizincem: Cizoložství v královské rodině odstartovalo pradávný sexuální festival

7krát ročně styk s cizincem: Cizoložství v královské rodině odstartovalo pradávný sexuální festival

Foto: Ilustrační foto od Denis Moskvinov / Shutterstock

Publikováno:
4 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Rozhovory o sexu a objevování sexuality jsou v některých částech světa považovány za tabu, protože se věří, že odporují tradičním hodnotám. Indonéské rituály a praktiky staré několik staletí však vypovídají o zcela jiném postoji k pohlavnímu styku právě v těchto končinách.

Indonésie je nejlidnatější muslimskou zemí na světě a vzhledem k tomu se zdá být docela bizarní, že právě zde existuje rituál vyžadující mimomanželský sex. Od polyandrie neboli mnohomužství praktikovaného v Himálaji není tento překvapivý sexuální obřad příliš daleko, tedy co do vzdušné vzdálenosti, koná se na indonéském ostrově Jáva.

Indonéský festival, při němž je vyžadován pohlavní styk mezi cizími lidmi v blízkosti svatyně, však zřejmě vykresluje zcela jiný obrázek, jak píše indický list Deccan Chronicle.

Podle místní tradice je tato slavnost nazývaná Pon. Koná se sedmkrát do roka a během ní se účastníci slavnosti vydávají na vrchol hory Gunung Kemukus k islámské svatyni, aby se zúčastnili posvátného obřadu, který má zajistit štěstí a bohatství prostřednictvím sexu.

Pradávný rituál: 7krát po 35 dnech se stejným neznámým

Účastníci festivalu musí strávit noc na vrcholu hory Kemukus na indonéském ostrově Jáva a mít sex s cizím člověkem, pokud chtějí, aby je v budoucnu potkalo štěstí a bohatství. Příchozí páry či jednotlivci jsou ale paradoxně ve svazcích manželských. Navíc se traduje, že kontroverzní „kouzlo“ bude fungovat pouze tehdy, pokud budou neznámí souložící mít sex sedmkrát za rok po 35 dnech se stále stejnou osobou.

Samotný rituál vyžaduje modlitby a obětiny v podobě květin pokládané na místě hrobu Pangerana Samodra – jednoho ze synů jávského krále z 16. století. Účastníci se pak musí umýt v posvátném prameni a poté si najít cizího člověka, se kterým budou „tančit horizontální tango“.

Rituál začíná časnými ranními modlitbami. Poutníci pak navštěvují hrob prince a jeho hvězdné macechy, aby tam položili květiny a znovu se modlili. Odtud se musí očistit v jednom z posvátných pramenů a teprve v této fázi se vydávají hledat partnera. Při západu slunce je hora plná poutníků hledajících sex.

Reklama

Legenda o zakázané lásce

Ve svatyni na hoře Gunung Kemukus jsou uloženy ostatky jávského prince z 16. století jménem Pangeran Samudro a jeho nevlastní matky Nyai Ontrowulan. Po staletí se traduje, že oba uprchli do města Solo (Surakarta), když král odhalil jejich milostný poměr. Místní vesničané dvojici přistihli při milostných radovánkách a údajně je ukamenovali.

Legenda doslova praví, že princ Pangeran Samudro se zamiloval do své nevlastní matky Nyai Ontrowulan a společně se rozhodli ukrýt na kopci, kde se sedmkrát do roka zavázali k sexu. Byli však nalezeni místní armádou a byli zabiti a pohřbeni dříve, než mohli dokončit svůj sedmý pohlavní styk. K dokončení rituálu podle jávského kalendáře by měl proběhnout každých 35 dní, jak píše wev Aantoniozambardino.squarespace.com.

Muslimský paradox

Festival Pon je paradoxem. „Jinak zbožní muslimové“ – muži a ženy – se pravidelně scházejí na stejném místě k cizoložnému sexu.

Současnost promiskuity v Indonésii

„Pokud se chcete stát boháčem, proč byste se měli oddávat promiskuitnímu sexu?“ tázal se guvernér centrální Jávy Ganjar Pranowo v listopadu 2014, když se připravoval zcela postavit ceremonii mimo zákon. Je to zajímavé téma, ale Pon Festival nebyl dosud zakázán. Ale poté, co 6. prosince 2022 indonéský parlament schválil zákaz nemanželského sexu, za jehož provozování má lidem hrozit až roční vězení, je budoucnost festivalu značně nejistá. Nařízení se bude vztahovat nejen na místní, ale také na turisty, kteří nyní tápou v tom, jak je situace ovlivní. Ministerstvo spravedlnosti se snaží zjitřenou atmosféru mírnit, podle mluvčího je riziko pro cizince malé, napsala BBC

Reklama
Reklama