Hity v roce 2021 sázely na smysluplné texty více než na dobrý rytmus. Podívejte se na jedny z nejlepších písní v našem kvízu

Hity v roce 2021 sázely na smysluplné texty více než na dobrý rytmus. Podívejte se na jedny z nejlepších písní v našem kvízu

Foto: Pavel Gwužď / Nextfoto

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Časy jednoduchých textů k písním jsou oficiálně pryč. Nyní si většinou pouštíme písně, když jsme smutní a prožíváme bolest se zpěváky, kteří zpívají o nesnesitelné bolesti své vlastní. Není to však pravidlo, máme možnost poslouchat i písně veselé.

Napřed bychom rádi pohovořili o hitu Davida Stypky, který již bohužel zesnul. Na konci svého života tvořil své album, které již nedokončil. Jeho přátelé se však na jeho počest rozhodli využít svou kreativitu k vytvoření alba z demo nahrávek. Album se jmenuje Dýchej a hit, o kterém se bavíme, nese název O lítání. Pojednává o možném posmrtném životě, konkrétně o nebi. Píseň mimo jiné odkazuje na myšlenku, že duše mohou být uvězněny v tomto světě a létají nám nad hlavami, odkud na nás dohlížejí. Nehledě na to, jak skeptičtí ohledně duchovna jste, tuto písničku byste si měli pustit, pokud ji dosud neznáte.

A u Davida Stypky ještě chvilku zůstaneme. Pokud znáte kapelu Mirai, mohli jste slyšet hit Lítej (Davidovi). Ano, je to píseň nahraná na počest toho Davida. Text napsal sám frontman skupiny a jeho bolest z odchodu oblíbené osoby snad nemohla být vylíčena lépe. Jste-li fanoušci Davida Stypky, tato píseň by vám rozhodně neměla uniknout.

Ewa Farna u některých lidí v poslední době ztrácela na popularitě, nicméně po nazpívání hitu Tělo se vše změnilo. V této písni projevuje svůj nesouhlas s posuzováním druhých jen na základě toho, jak vypadají. Tvrdí, že člověk by se měl posuzovat na základě svých činů, nikoli podle toho, jak dobře nebo špatně vypadá.

A jako poslední zmíníme kapelu Konfront, jmenovitě jejich hit Versus. I tato píseň řeší nespravedlivost dnešního světa, konkrétně projevuje frustraci z dělení světa i celé společnosti. Například je tam kritizován svět bohatých, který začíná být zcela odloučen od světa chudých. Pusťte si celou písničku, abyste pocítili bolest, kterou skupina pociťuje, když se dívá na tento do jisté míry už zkažený svět.

Nezapomeňte si vyplnit náš kvíz, který vás provede největšími hity roku 2021. Samotný výběr byl velmi těžký, neboť každému z nás se líbí něco jiného a skladeb vydaných v tomto roce je opravdu požehnaně.

Znali jste všechny tyto zpěváky a skupiny? Pokud ano, máte úžasný přehled napříč hudebními žánry. Kolik z nich vás bavilo? A pokud jste naopak pohořeli, nic si z toho nedělejte. Lidský mozek není dostatečně objemný, aby znal všechny písničky světa – na jejich poslech by ani lidský život nestačil. Jistě máte svou oblíbenou hudbu, na kterou nedáte dopustit, a to je dobře.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama