Jakuza na Havaji, nelegální obchody, hazard, praní špinavých peněz. Tato lokace Jakuze hraje do karet

Jakuza na Havaji, nelegální obchody, hazard, praní špinavých peněz. Tato lokace Jakuze hraje do karet

Foto: Public domain (neznámý autor), Wikimedia commons

Publikováno:
4 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Havaj je ráj… Ale Havaj má stejné problémy jako jakákoli jiná velká oblíbená místa. Gangy na Havaji, jako je Jakuza z Japonska, mají rozhodně vliv. Kromě toho existuje na Havaji také několik menších místních gangů. Havaj i tak není ani v TOP 10 nejnebezpečnějších měst Spojených států.

Na Havaji

Jeden z nejstrašnějších gangů, které se rozhodly napadnout Havajské ostrovy. Jakuza, známá také jako Gokudō, je název nadnárodního organizovaného zločineckého syndikátu, který pochází z Japonska, přesto zaplavil Havajské ostrovy s příslibem nových „obchodních návrhů“. Jakuza zde dostala japonskými médii a orgány činnými v trestním řízení přezdívku Bōryokudan, což v překladu znamená „skupina násilí“.

Vybudovaná síť nevěstinců

Gang na Havaji, často navštěvovaná japonskými turisty, vybudoval propracovanou síť nevěstinců, které byly využívány jako základ pro sexuální turistiku. Na Havaji platí poměrně liberální pohled na prostituci, která je brána jako součást cestovního ruchu, čemuž odpovídají i minimální tresty.

Původně bez rozsáhlejší nelegální činnosti

Na počátku 60. let na Havaj přišla velká skupina příslušníků japonské mafie pracovat v oblasti cestovního ruchu. Jednalo se o majitele restaurací, kuchaře nebo pomocné síly. Počátkem 70. let začalo postupné propojování Jakuzy s havajskými kriminálními gangy, s nimiž Jakuza později vytvářela větší či menší spolky. Nelegální obchody, hazard a praní špinavých peněz se staly pro Jakuzu na Havaji stále častější obživou. 

Odlišnost Jakuzy

Čím se však tento gang tak liší od ostatních? Jakuza se vyznačuje přísnými kodexy chování a velmi organizovanou povahou natolik, že je to zcela odděluje od méně organizované a sporadické povahy ostatních gangů přítomných na Ostrovech. Osobám s nižším hodnocením je často odepřen přístup k důležitým informacím. K dnešnímu dni několik údajných jakuzů, kteří byli zajati, spáchalo sebevraždu, když byli ve vazbě, aby zabránili nechat uniknout jakékoli informace o vnitřním fungování této skupiny. Jsou hrdí na svůj kodex jingi, který se týká spravedlnosti a povinnosti, což naznačuje, že členové tohoto gangu projevují maximální loajalitu a respekt, a označují tyto dva zvláštní atributy jako způsob života. Aby dokázali svou loajalitu ke gangu, očekává se od mnoha členů gangu, že přeruší svá rodinná pouta a přenesou ztracený smysl pro rodinu na šéfa gangu. To vysvětluje, proč se obvykle označují jako členové rodiny.

Tetování jako projev hrdosti

Jakuzové jsou hrdí jedinci; tuto hrdost demonstrují ukázkou tetování, která je v gangu spojuje. Tato tetování se vytváří tak, že se inkoust vkládá pod kůži pomocí neelektrického ručně vyrobeného nástroje s jehlami z naostřeného bambusu nebo oceli, což je extrémně bolestivá zkušenost. Často může dokončení tetování trvat roky.

Přijímání členů

Je známo, že Jakuza přijímá ty, kteří pocházejí ze všech společenských vrstev. Nechybí ani romantické příběhy popisující přijetí synů, kteří byli vyhoštěni nebo opuštěni svými rodiči. Mnoho rekrutů začíná na střední škole, kde si udržují profil jako „obyčejný pouliční násilník“ nebo člen gangu Bōsōzoku.

Druhy trestů zakoušených v Jakuze

Neuposlechnutí přímého příkazu nebo prokázání zklamání může často vést k trestu. Jeden z nejběžnějších trestů zakoušených v Jakuze je známý jako yubitsume – rituál useknutí prstu jako forma pokání nebo omluvy a předložení špičky malíčku vládnoucímu šéfovi. Závažnější zločiny proti gangu jsou však trestány přísněji a nejčastěji vedou k hrozným úmrtím, kterým předcházejí hodiny mučení.

Reklama
Zdroj článku:
Reklama