Netrapte se déle s chronickou bolestí. Pomohou vám algeziologové – přes 80 center v ČR

Netrapte se déle s chronickou bolestí. Pomohou vám algeziologové – přes 80 center v ČR

Foto: Shutterstock.com

Aktualizováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Už si ani nepamatujete den, kdy by vás nebolela hlava, páteř, záda nebo šíjové svalstvo? Abyste přežili v práci, berete vysoké dávky léků proti bolesti? Pak je nejvyšší čas k návštěvě algeziologa.

Algeziologických center, ve kterých sídlí specialisté na bolest, je po České republice přes osmdesát. Tito odborníci pomáhají pacientům ulevit od chronické bolesti, která jim ztrpčuje život.

Chronická bolest je samostatné onemocnění, které dlouhodobě znesnadňuje život pacienta a může mu způsobit potíže fyzické i duševní. Úkolem odborníků algeziologických center je správně zhodnotit a určit typ bolesti a navrhnout patřičnou terapii, kterých máme v současné době k dispozici celou řadu,“ uvádí doc. MUDr. Jiří Kozák, Ph.D., primář Centra pro léčení a výzkum bolestivých stavů ve Fakultní nemocnici Motol - viz úvodní fotka.

Léčebné metody

Jednou z nejúčinnějších metod, které algeziologové používají, jsou například neuromodulace, při kterých implantované neurostimulátory vysílají mírné elektrické impulzy do oblasti epidurálního prostoru (oblast ležící uvnitř obalů míchy) a tím účinně eliminují bolest.

Mezioborová spolupráce

„Našim pacientům současně poskytujeme komplexní léčbu, která probíhá ve spolupráci s psychology, psychiatry, neurology a rehabilitačními odborníky,“ dodává Jiří Kozák.

Reklama

„Řešíme bolesti rozmanitého charakteru i původu. Komplexní péče v příjemném prostředí je otevřena všem, koho trápí dlouhodobý omezující bolestivý stav. Specializujeme se na bolesti vyžadující zvláštní pozornost, naším cílem je Vaše úleva od bolesti a návrat do plnohodnotného života,“ informují na svých stránkách pracovníci ve FN Motol a upřesňují postup léčby:

Diagnostika

Pomůžeme Vám stanovit diagnózu a navrhnout další možnou léčbu bolesti včetně specializovaných metod.

Léčení chronických i akutních bolestí

Léčíme bolesti nejrůznějšího charakteru a původu včetně onkologických bolestí, poúrazových bolestí i psychicky podmíněných stavů.

Výběr a dávkování léků

Pomůžeme vám vybrat nejvhodnější analgetika a určíme správné dávkování.

Komplexní přístup

Navrhneme Vám vhodnou kombinaci různých metod léčby bolesti. Zajišťujeme rehabilitaci, fyzioterapii i pohybové vyšetření.

Péče o psychiku

Spolupracujeme se špičkovými psychology a psychiatry.

Zvýhodněné balíčky

Nabízíme balíčky zákroků klientovi na míru, express objednání i mimo ordinační dobu či vystavení online receptu na základě telefonické konzultace.

Seznam a mapu pracovišť pro léčbu bolesti v České republice naleznete na webu Linkos.cz Pacient a rodina, Péče o pacienta.

Reklama
Zdroje článku:
Fakultní nemocnice v Motole Centrum pro léčení a výzkum bolestivých stavů, lecbabolesti.cz
Reklama