Kvíz: Poznáte nejúspěšnější fotbalisty světa podle fotky?

Kvíz: Poznáte nejúspěšnější fotbalisty světa podle fotky?

Foto: Master1305 / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Fotbal je oblíbeným týmovým sportem hrajícím se po celém světě. Některé fotbalisty není třeba představovat. Jak moc dobře ale znáte ty nejúspěšnější fotbalové hráče světa podle fotografií?

Fotbal má dlouholetou tradici

Kopání do míče znali již ve starověké Číně. Skoro před 5000 lety se měli vojáci učit ostražitosti tím, že si budou hrát s kopacím míčem. Od té doby ale uběhla již spousta let. Fotbal, jak jej známe dnes, se hraje již po dlouhá desetiletí. Za tu dobu se představil nejeden úspěšný hráč.

Fotbalové hvězdy současnosti i minulého století

V dnešní době mezi ty nejlepší jednoznačně patří Cristiano Ronaldo nebo Lionel Messi. Není tomu ale tak dávno, co se po hřišti proháněl třeba známý brazilský fotbalista Pelé, nebo chcete-li Edson Arantes do Nascimento. Tak se totiž Pelé jmenoval. Celý svět ho zná ale pod touto přezdívkou.

Pelého zná celý svět. Aby také ne, když za svou kariéru nastřílel neuvěřitelných 1 283 gólů. Byl také vůbec prvním, kdo dokázal vyhrát hned tři tituly mistra světa. Nebyl to ale pouze fotbalista, ale i diplomat a herec. Zahrál si v několika filmech a po skončení své fotbalové kariéry se naplno věnoval pozici velvyslance dobré vůle UNESCO. Aktivně tak bojoval za dětskou chudobu a narkomanii.

Abychom ale byli spravedliví, musíme mluvit i o dalších úspěšných hráčích minulého století. Podle Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků mezi ně patří třeba Nizozemec Johan Cruijff, Němec Franz Beckenbauer nebo Argentinec Diego Maradona.

O fotbalové hvězdy rozhodně není nouze. Zná je téměř celý svět. Dokážete je poznat nejenom podle jména, ale také na obrázku?

 

Reklama
Reklama