Kvíz: Slepá mapa aneb Neztratíte se v Česku?

Kvíz: Slepá mapa aneb Neztratíte se v Česku?

Foto: grebeshkovmaxim / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

S létem přichází také dovolené a s nimi i více volného času. Různé kvízy vám mohou zpříjemnit chvilky u vody, cestování nebo volné odpoledne doma. Benefitem této zábavy je, že se z ní dá udělat soutěž pro více lidí, a můžete si tak zpříjemnit rodinnou sešlost nebo grilování s přáteli.

Kvízy jsou příjemnou zábavou, při které si osvěžíte své znalosti, někdy se i poučíte o něčem novém. Dokonce i stolní hry, které dříve spíš obsahovaly figurky a kostku, jsou dnes stále častěji vybaveny kartičkami, které obsahují otázky. Ostatně je pravda, že řada vědomostí postupně odchází bez rozloučení a občas se prostě setkáte s něčím, co jste věděli, a teď už nemáte tušení. Každý kvíz tak trénuje mozek a naši paměť. Navíc není nikdy na škodu moci zazářit nějakou zajímavostí, kterou ostatní nevědí. 

Cestování k létu patří, poznávání nových míst nebo návrat tam, kde víte, že je dobře, jsou znaky všech dovolených. Ač řada Čechů míří za hranice, stále více lidí zůstává a dovolenkuje po naší zemi. Ať patříte do kterékoliv skupiny, vyzkoušejte si náš kvíz a zjistěte, zda se vyznáte ve větších českých městech a jejich polohách na mapě. 

Tenhle konkrétní kvíz je zaměřený zeměpisně, a nejde jen o znalosti. Vyznat se v běžné mapě nemusí být pro každého snadné, ale co když je ta mapa slepá? Dokážete se zorientovat a najít polohu měst v naší krásné zemi? Někomu se možná vybaví hodina zeměpisu, kde se naprostá většina žáků dodnes trápí při správném umístění Ostravy, Písku nebo třeba Mělníka. Jak jste na tom vy? Najdete správný cíl? 

Uspěli jste? Nebo se vám zdá, že vaše znalosti jsou tak trochu na štíru? Můžete tedy zbytek léta využít k jejich obnově a některé z měst navštívit. V každém jistě najdete něco, co bude stát za výlet. 

Reklama
Zdroj článku:
Autorský text
Reklama