Jste nový v práci? Super tipy, jak udělat dojem na kolegyně: Pomozte, ale nebalte je všechny

Jste nový v práci? Super tipy, jak udělat dojem na kolegyně: Pomozte, ale nebalte je všechny

Foto: Shutterstock

Aktualizováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Nastupujete do nového zaměstnání a víte, že se to tam bude hemžit novými tvářemi. Mnohé vám budou zaručeně sympatické a vy se chcete dobře zapsat. Nejen proto, abyste se dobře etablovali, ale abyste si případně připravili i „revír“, pokud byste v práci chtěli řešit i víc než jen robotu.

Nastupujete do nového zaměstnání a víte, že se to tam bude hemžit novými tvářemi. Mnohé vám budou zaručeně sympatické a vy se chcete dobře zapsat. Nejen proto, abyste se dobře etablovali, ale abyste si případně připravili i „revír“, pokud byste v práci chtěli řešit i víc než jen robotu.

Aktivitu zbožňují

Ženy milují aktivní muže. Takového, co na všechno kašle a chtějí jen pivo, telku a svatý klid, mají obvykle doma. Proto už při zaučování do pracovního režimu projevte aktivitu, chuť pracovat i nad rámec toho, co máte ve smlouvě, jednoduše ukažte, že jste si nepřišli jen po plat, ale chcete něco zajímavého vytvořit. V takovém případě při seznamování s pracovištěm nejedna kolegyně po vás i očkem hodí.

Buďte kamarádský

Neznamená to samozřejmě okamžitě narušovat osobní zónu. Ale jemné uvítání v podobě podání ruky a úsměvu je určitě na místě. Takto se kolegyně nenápadně seznámí i s vašimi tělesnými kvalitami a vy tak trochu zjistíte, jak to mezi vámi rezonuje. Pro další vztahy v kolektivu je to určitě důležité.

Ruka navíc se vždy hodí

Reklama

Nečekejte, že vám v práci vše do detailu vysvětlí. Ptejte se a nejen na to, co máte dělat, ale jestli se někomu nešikne pomocná ruka. Věřte, že v každém zaměstnání se ženy zaradují, pokud jim nový parťák pomůže s jejich agendou. Když ženy zjistí, že máte akční a šikovné ruce, možná vás čeká i příjemné překvapení, které již nebude pracovně formálně.

Zápisné ocení

Stále je v našich končinách dobrým zvykem přinést něco dobrého, pokud naskočíte do rozjetého vlaku. Dobroty v podobě chlebíčků nebo štrúdlu potěší celé osazenstvo a vy se zapíšete jako ten, který není skoupý, nevšímavý, ale jeví se jako vcelku fajn kluk do party. Plný žaludek působí i na ženy. Mají však raději sladké než slané. Na to pamatujte.

Nebalte každou

Máte pár dní na to, abyste si vytipovali objekty, se kterými byste rádi sdíleli i kuchyňku nebo pracovní stůl po práci. Pak už samozřejmě s ostatním kolektivem zůstaňte na přátelské vlně a objekt zájmu můžete poznávat trochu víc. Není nic horšího, když budou mít dvě, či tři baby pocit, že je balíte. Nezískáte ani jednu, přinesete rozbroje do kolektivu a hrozí, že skončíte v tříměsíční zkušební době. Méně je někdy opravdu více.

Reklama
Zdroj článku:
Reklama