Trápí vás předčasný výron semene či dokonce impotence? Z 90 % mají psychický původ. Vyřešte je odpovídající stravou

Trápí vás předčasný výron semene či dokonce impotence? Z 90 % mají psychický původ. Vyřešte je odpovídající stravou

Foto: Shutterstock

Aktualizováno:
4 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Poruchy potence můžeme klidně označit za určitou formu psychické bolesti, která může muže i ženu (zde mluvíme o frigiditě) přivádět nejednou k zoufalství. Můžeme vám však pomoci získat nejlepší předpoklad pro dobře fungující milostný život – ať už fyzický nebo psychický. Asi 90 % všech problémů s potencí má totiž psychický původ.

Poruchy potence můžeme klidně označit za určitou formu psychické bolesti, která může muže i ženu (zde mluvíme o frigiditě) přivádět nejednou k zoufalství. Můžeme vám však pomoci získat nejlepší předpoklad pro dobře fungující milostný život – ať už fyzický nebo psychický. Asi 90 % všech problémů s potencí má totiž psychický původ.

Zázračný prostředek ale neexistuje! Kdo něco podobného nabízí, zaslouží si být považován za podvodníka! Mužů, kteří hledali útočiště v různých tajemných vodičkách, prášcích a mastích a byli naprosto zklamáni (někdy dokonce poškozeni), jsou celé elegie.

Dr. Karel Stifter, vídeňský psycholog a specialista v oblasti manželských a sexuálních problémů, sestavil tréninkový program, s jehož pomocí se můžete zbavit obav a chybných postoje, které vedou k impotenci a frigiditě. Potíže s potencí mívají často lidé s nedostatkem pohybu, nevhodnou výživou, lidé, kteří jsou často ve stresových situacích.

Pomoc z rostlinné říše

Prospěšné jsou především rostliny s močopudným účinkem. Touto cestou totiž dochází ke zvýšenému prokrvení pánevních a pohlavních orgánů. Osvědčuje se celer, petržel, „všelék“ česnek a saturejka (je rod rostlin z čeledi hluchavkovitých).

Protože příčinou poruch potence může být i nízký krevní tlak, doporučuje se užívat v mírném množství rozmarýnové víno.

Reklama

Pomáhá zázračný ženšen?

Ženšen pomáhá, pokud je impotence působena poruchou prokrvení nebo celkovou tělesnou slabostí. Ovšem sotva v dávce, v jaké je extrakt ženšenu obsažen v komerčních přípravcích na poruchy potence. Vědci zjistili, že minimální dávka je 700 mg denně.

UKÁZKOVÉ MENU PRO ZVÝŠENÍ POTENCE

Předkrm

Hodí se nákladný kaviár a toast s máslem. Méně zámožní se spokojí s kouskem čerstvého celeru. (nebuďte smutní – účinek je podobný!)

Polévka

Zvolte nejlépe celerovou s trochou saturejky a bazalky (může nahradit sůl i pepř).

Hlavní jídlo

Může být například telecí guláš, poměrně ostře kořeněný paprikou, pokud to zdravotní stav dovoluje (pozor na žaludeční vředy).

Moučník

Dva až tři cukrářské lanýže. Skvěle k tomu chutná sklenka rozmarýnového vína.

Upozornění!

Mějte ale na paměti, že kdo se beznadějně přejí a pak snad ještě s těžkýma nohama vrávorá ke zbožňovanému cíli, potácí se k sexuálnímu debaklu! Proto je nutné zachovat míru v jídle i pití a neinvestovat všechnu energii do kulinářského požitku…

Lidé s vysokým krevním tlakem by se raději měli uchýlit ke známému česneku, z něhož jsou známy recepty již před 5 000 lety z Egypta. Používal se kromě jiného k podpoře menstruačního krvácení a ke zvýšení potence. Pach česneku ale dovede spíše odradit, především ženy, proto lze čerstvý nahradit česnekovými kapslemi bez zápachu.

Povzbuzující nápoj

Přelijte dva gramy vanilkových lusků ¼ litrem vařící vody, nechte 10 minut táhnout a pak po doušcích vypijte. Účinek má být někdy až velkolepý! Za pokus to rozhodně stojí, jsou i horší nápoje!

Znejistělí a trochu zaražení lidé

…mohou vyzkoušet zázvorovou šťávu. Tento čínský kořen je k dostání běžně. Kořen vylisujte a pijte čerstvou šťávu. Ovšem jen opatrně, nejvýš likérovou sklenku, jinak vám pomůže spíše proti zácpě.

Předčasný výron semene

…bývá také označován jako sexuální porucha. Někdy při tom pomáhá salát z portuláku (neboli šrucha zelná je velice chutná zelenina plná vitamínů, která roste na zahradách jako plevel – pozn. autora)

Ženy „frigidní“?

Ženy, které se domnívají, že jsou frigidní (což většinou není pravda!), mohou zkusit želví polévku, která snad zlepšuje sexuální pohotovost.

Reklama
Zdroj článku:
MUDr. Wolfgang Exel, Willi Dungl: Schmerzfrei ohne Gift (Proti bolestem bez léků)
Reklama