Festival mimomanželského styku na Jávě měl odpradávna přinést bohatství

Festival mimomanželského styku na Jávě měl odpradávna přinést bohatství

Foto: Denis Moskvinov / Shutterstock

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Kdo by si myslel, že cesta k bohatství může vést přes ložnici neznámého člověka? Díky zakázanému románku v jávské královské rodině se nyní staří i mladí vydávají na horu Kemukus, aby zde, obklopeni tajemstvím a vášní, našli své štěstí i bohatství v náručí cizince. Odhalte tajemství neobvyklého festivalu a objevte, jakou cenu jsou lidé ochotni zaplatit za špetku štěstí a hříšné potěšení.

V mnoha částech světa jsou diskuse o sexuálních tématech často považovány za kontroverzní kvůli odporu k tradičním hodnotám. Avšak historické praktiky v Indonésii, nejlidnatější muslimské zemi, představují jiný pohled na sexualitu. Zde se setkáváme s rituálem, který podporuje mimomanželský pohlavní styk, což je ve srovnání s některými tradičními praktikami, například mnohomužstvím v Himálaji, poměrně neobvyklé. Tento zvláštní obřad se odehrává na ostrově Jáva.

Festival v Indonésii, který podporuje sex mezi neznámými lidmi v blízkosti svatyně, je popsán v indickém listu Deccan Chronicle jako nečekaná tradice. Slavnost s názvem Pon se koná sedmkrát ročně. Účastníci vystoupají na horu Gunung Kemukus, kde se v blízkosti islámské svatyně zúčastní obřadu, který slibuje bohatství a štěstí prostřednictvím sexu.

Pradávný rituál: 7krát po 35 dnech se stejným neznámým

Starodávný obřad vyžaduje, aby účastníci festivalu trávili noc na hoře Kemukus s cizím člověkem, pokud touží v budoucnu po štěstí a bohatství. Ačkoliv mnozí z nich jsou ve svazcích manželských, magie údajně funguje jen tehdy, pokud sex s danou osobou opakují sedmkrát ročně v intervalu 35 dnů. Kromě toho je součástí rituálu obětování květin na hrobě Pangerana Samodra, syna jávského krále ze 16. století, následované rituální koupelí a hledáním partnera pro tzv. „horizontální tango", napsal web Metro.co.uk.

Vše začíná ranní modlitbou. Poutníci poté vzdávají poctu princi a jeho nevlastní matce, pokládají květiny a modlí se. Po očištění v posvátném prameni začíná hledání partnera k pohlavnímu styku, uvádí Tripoto.com. Hora se při západu slunce zaplní poutníky.

Legenda o zakázané lásce

Legenda vypráví o jávském princi Pangeran Samudro a jeho nevlastní matce Nyai Ontrowulan, kteří měli zakázaný vztah. Když byl jejich poměr odhalen, oba utekli, ale byli nalezeni a ukamenováni vesničany, jak píše indický list Deccan Chronicle.

Přestože je festival Pon v rozporu s běžnými muslimskými praktikami, účastníci se pravidelně setkávají k vykonání tohoto rituálu. Současné kontroverze v Indonésii týkající se promiskuity vyvolaly otázky o budoucnosti festivalu, zejména po zavedení zákona zakazujícího mimomanželský sex v prosinci 2022. Toto nařízení způsobuje obavy nejen místním, ale i turistům. V reakci na obavy ministerstvo spravedlnosti uvádí, že riziko pro cizince je minimální, napsal BBC.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama