Reklama

Představujeme vám 9 nejděsivějších domů světa

Představujeme vám 9 nejděsivějších domů světa

Foto: TJ Barnwell / Shutterstock

Publikováno:
4 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Občas se vám zdá, že ve vašem domě dochází k nadpřirozeným jevům a nevysvětlitelným událostem? Jistě to ale není nic v porovnání s úkazy, které se odehrávají v domech rozsetých po celém světě.

Reklama

1. Strašidelný ústav Pennhurst v Pensylvánii

Prvním domem, který vám představíme, je bývalý státní institut pro duševně choré, založený před začátkem první světové války – v roce 1908. V temných a vlhkých místnostech byli drženi a týráni po celé roky duševně nemocní pacienti s epileptickými záchvaty. V některých případech se jednalo dokonce i o poměrně malé děti!

V roce 2010 byl dům přetvořen na atrakci. Do původních místností jsou dodnes zavíráni návštěvníci, jejichž úkolem je dostat se ven pouze za použití baterky. Vystaveni jsou nejen tmě, ale také nervy drásajícím zvukovým efektům a útokům lidí, převlečených za zombies.

PENNHURST V PENNSYLVANII
Zdroj: Don Valentine Photography / Shutterstock | PENNHURST V PENNSYLVANII

2. Saikyo Senritsu Meikyu – Japonsko

Dalším místem, ve kterém se dnes odehrávají únikové hry, je japonský dům Saikyo Senritsu Meikyu, který naleznete v zábavním parku Fuji-Q. Při hře neprocházíte pouze z jedné místnosti do další, k dispozici vám je celý dům, který můžete libovolně objevovat, a snažit se tak zjistit, jak se dostat znovu na svobodu.

Dům původně sloužil jako nemocnice, v níž tamní lékaři odebírali pacientům orgány, jež následně prodávali do celého světa. Oběti se následně vraceli v podobě pomstychtivých duchů a zabíjeli ty, kteří jim způsobili muka a utrpení.

3. Kanadská noční můra

„Nightmares Fear Factory“ je jedním z nejstarších strašidelných domů v Severní Americe.

Dům je natolik děsivý, že návštěvníci mají možnost kdykoliv prohlídku předčasně ukončit. Za posledních 30 let navštívilo dům asi půl milionu lidí a mnozí z nich se rozhodli raději odejít, než aby čelili čirému zlu.

4. Děsivá škola v Ohiu

I přesto, že ji dnes lidé navštěvují, aby se dobrovolně báli u předem nastražených rekvizit, mezi lety 1942 a 1955 v jejím okolí zmizely desítky dětí, jejichž zbytky byly následně nalezeny až několik let poté v tamních sklepních prostorech. Nechutné, že?

5. Ulička ztracených duší v polském Krakově

Pokud jste fanoušky hororových filmů, spíše se zde budete bavit než se bát. V několikapatrovém muzeu se setkáte například s Freddy Kruegerem, Michaelem Myersem či se Samarou z kultovního snímku Kruh.

Celý komplex byl otevřen v roce 2013, aby sloužil jako interaktivní strašidelná atrakce s prvky únikových her. Při jeho návštěvě budete čelit strachu, bojovat o přežití a vyrovnávat se s psychickým nátlakem.

6. Hrad doktora Frankensteina – Německo

První zmínky o hradu spadají do období kolem roku 1252, kdy jej po dobu dlouhých 400 let spravoval rod Frankensteinů. V 17. století byl přestavěn na vojenské kasárny, kde tamní vojáci pořádali první halloweenské večírky.

Zdroj: Shutterstock, Hrad doktora Frankensteina

Jistou nadpřirozenost získal však až vydáním známého gotického románu od Mary Shelley, Dr. Frankenstein. Ten vyprávěl příběh výstředního a nebezpečného vědce, který stvoří osmihlavou bytost, jež získá lidské vlastnosti, kterých zneužije.

7. Louisianská Třináctá brána

Jedná se o strašidelnou atrakci, kde je kladen důraz na tenkou hranici mezi realitou a iluzí. Návštěvníci musí uniknout z děsivého krematoria, prolézt úzkými tunely, přejít jámu plnou živých hadů a ve stanovený čas se dostat zpět do bezpečí.

To ale není vše. Překonat budete muset i rozlehlý hřbitov s otevřenými hroby a krvelačnými zombies, kteří touží po vašich vnitřnostech.

8. Pekelná brána v Illinois

„Hells Gate“ je několikapatrové sídlo ukryté hluboko v temných lesích. Při jeho návštěvě se budete muset vypořádat s množstvím tajných chodeb, obřími skluzavkami, nemrtvými ohavnostmi a s nervózními správci, kteří vás budou neustále nahánět a nenechají vás vydechnout.

Dobrá zpráva! Pokud hru úspěšně dokončíte, vrátí vám vstupné.

Pekelná brána v Illinois
Zdroj: neznámý autor / Creative commons, public domain, https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/legalcode.cs | Pekelná brána v Illinois

9. Londýnské kobky

V průběhu tříhodinové prohlídky se seznámíte s historií Londýna způsobem, jaký byste raději neočekávali. Středověkým výtahem se svezete do stovek metrů hlubokých kobek, kde započne vaše výprava.

Cestou potkáte krvelačného holiče Sweeneyho Todda, prozkoumáte záhadnou identitu Jacka Rozparovače a odhalíte děsivá tajemství zdejší mučírny. Nic pro slabé povahy!

Reklama